Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

CEO TikToka napustio tvrtku nakon samo tri mjeseca

Do Mayerove ostavke je došlo samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju Donalda Trumpa.

Foto: Pixabay

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Mayer podnio je ostavku nakon manje od tri mjeseca otkako je došao na tu dužnost, prenosi Reuters.

Na mjesto Mayera će privremeno doći Vanessa Pappas, generalna direktorica ove aplikacije za dijeljenje videozapisa u SAD-u.

Do Mayerove ostavke je došlo samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju Donalda Trumpa zbog naredbe kojom se zabranjuju financijske transakcije TikToka u SAD-u.

Kevin Mayer je bio CEO za streaming u tvrtki Walt Disney, prije nego što je 1. lipnja došao u TikTok, a također je bio i glavni operativni direktor ByteDancea, matične tvrtke TikToka.

“Posljednjih tjedana, kako se političko okruženje naglo promijenilo, razmišljao sam puno o tome kakve će strukturalne promjene u tvrtki to zahtijevati i što to znači za globalnu poziciju koju sam preuzeo”, naveo je Mayer u svojoj ostavci.

“U tom smislu i imajući u vidu da očekujemo vrlo brzo donošenje odluke, teškog srca vas želim obavijestiti da sam odlučio napustiti tvrtku”, nadodao je Mayer.

TikTok je u priopćenju poslanom e-mailom potvrdio odlazak Mayera, uz zaključak da su politička događanja u posljednjih nekoliko mjeseci “značajno promijenila” opseg Mayerove pozicije.

Možda će vas zanimati

Honor će 16. lipnja biti domaćin događaja u kineskom Šangaju, tijekom kojeg se od tvrtke očekuje predstavljanje Honor 50 serije telefona. Nakon toga, očekuje...

Mobiteli

TikTok aplikacija je službeno zabranjena u Pakistanu, nakon što je Visoki sud u gradu Peshawaru donio odluku i naložio telekomunikacijskoj upravi – Pakistan Telecom...

Huawei je obavijestio dobavljače da ove godine planira naručiti dovoljno komponenti za 70 do 80 milijuna pametnih telefona

Mobiteli

Ovo je prvi put da platforma za digitalnu zabavu sponzorira veliki UEFA-in događaj