Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Google i Qualcomm investiraju u HMD Global

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više 5G mobitela.

Foto: Pixabay

HMD Global, tvrtka koja stoji iza Nokia mobitela, objavila je podatke o novoj seriji investicija. Na popisu velikih imena koja su zajedno uložila u ovaj brend, našli su se Qualcomm i Google, što je posebno zanimljivo u svijetu velikog sukoba između SAD-a i Kine, koji se reflektira i na tržište mobilnih uređaja.

Ukupan iznos koji je uložen u tvrtku HMD Global iznosi 230 milijuna dolara. Tvrtka HMD nije objavila imena svih investitora, ali su potvrdili da su Google i Qualcomm investirali sredstva.

Naime, čak i ova informacija je dovoljna da se može naslutiti da će se u budućnosti nastaviti s razvojem Nokia brenda, koji će se oslanjati na softver tvrtke Google i Qualcomm hardver.

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više 5G mobitela, te da bi to trebalo pomoći Nokia mobitelima da stignu do više tržišta širom svijeta, piše GSM Arena.

Osim toga, ovo ulaganje je jasna potvrda da u svjetlu pritisaka na Huawei, Google ne želi dozvoliti da drugi brendovi ostanu prepušteni sami sebi. Štoviše, ovo bi mogao biti znak da Google želi potaknuti rast Nokije.

Budući da tvrtka HMD Global zadržava dio svojih zaposlenika i centar podataka u Finskoj, očekuje se da će zadržati prisustvo u Europi. Tvrtka je za sada uspjela izbjeći unakrsnu paljbu koja se odvija na relaciji Kine i SAD-a, te se očekuje da će tako nastaviti i u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Apple

Najinovativnije značajke na Android uređajima često su plod suradnje između vodećih proizvođača Androida. Na primjer, funkcije multitaskinga koje su prvotno bile ekskluzivne za Samsungove...

Mobiteli

Google je ovih dana poslao pozivnice za svoj događaj “Made by Google”, koji će se održati 4. listopada 2023. godine, i prilično je izvjesno...

Android

Nekoliko korisnika Google Pixel uređaja okrenulo se Redditu kako bi izrazilo svoju zabrinutost zbog raznih problema s kojima su se susreli nakon nedavnog lipanjskog...

Mobiteli

Google je nedavno najavio Pixel 7a, a pažnja je već usmjerena na sljedeće telefone, Pixel 8 i Pixel 8 Pro. No, iznenađujuće je da...