Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Huawei

Huawei želi zamijeniti Google aplikacije do kraja 2019. godine

Prema najnovijim saznanjima, Huawei planira zamijeniti Google aplikacije nešto ranije nego što se to očekivalo. Ove informacije dolaze od izvršnog direktora tvrtke kojeg je intervjuirao časopis Economic Times.

Čini se kako Huawei planira predstaviti Huawei Media Services (HMS) do kraja ove godine. Ovaj skup aplikacija / usluga ima za cilj zamijeniti Google Mobile Services (GMS) na Huaweijevim pametnim telefonima.

Iz Huaweija su naglasili kako su razvili vlastiti HMS i kako pokušavaju izgraditi mobilni sustav. Većina ključnih aplikacija poput navigacije, plaćanja, poruka i igara bit će spremna do kraja prosinca. Osim što će ponuditi zamjene za osnovne Google aplikacije, tvrtka planira ići i korak dalje. Planiraju podržati u vlastitoj trgovini 150 najboljih aplikacija na tržištu.

Iako Google Play trgovina sadrži daleko puno više aplikacija, iz Huaweija se trude poboljšati Huawei AppGallery i smanjiti tu razliku. Ovdje se kao problem javlja činjenica da programeri moraju prilagoditi svoje aplikacije za Huaweijevu platformu, što nije nimalo lak zadatak.

Foto: Pixabay

Huawei je drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, pa zato programerima ima što za ponuditi. Iako je tvrtka osigurala puno novca kako bi potaknula programere da razvijaju aplikacije za njihovu platformu, to se i dalje čini kao poprilično težak zadatak. Ostaje nam vidjeti koliko će aplikacija biti dostupno do dolaska P40 serije.

Kao što većina zna, Huawei je bio žrtva trgovinskog rata između SAD-a i Kine. Te dvije zemlje se ne mogu složiti oko novog trgovinskog sporazuma, a Huaweiju je zabranjeno poslovati s američkim kompanijama. Kao razlog zabrane navedeni su sigurnosni razlozi, ali to je puno šire od toga. Suština je u tome da Huaweijeva upotreba GMS-a ovisi o trgovinskom sporazumu između SAD-a i Kine.

Ako do toga ne dođe, Huaweijevo poslovanje moglo bi biti znatno ugroženo u 2020. godini. Dakako, uvijek postoji šansa da će Huawei napraviti sjajan posao s HMS-om. No, kao što je već spomenuto, to je poprilično težak zadatak s obzirom na to da je Android uvijek bio usko povezan s Googlovim uslugama, a ljudi izvan Kine su upravo na to navikli.

Huawei će svakako morati riješiti ovaj problem do dolaska nove Huawei P40 serije. Ta dva uređaja bi trebala biti lansirana krajem svibnja. Ova zabrana trgovine je utjecala na Mate 30, pa će Huawei nastojati izbjeći da se to dogodi i s P40.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apple

Čini se da Brazil nije jedina zemlja koja vrši pritisak na Apple da uključi punjače uz nove modele iPhone-a. Prema Vice and Shanghai Law...

Google

Svidjelo se to nama ili ne, čini se da i Google prati Apple i Samsung kad je riječ o odbacivanju punjača iz kutije uređaja....

Aplikacije

Angry Birds, uspješna mobilna igrica koja je preuzeta više od 4,5 milijardi puta diljem svijeta, dolazi na AppGallery i rastućoj Huaweijevoj globalnoj publici donosi jedinstveno iskustvo...

Huawei

Prema glasinama, koje su se pojavile na kineskoj društvenoj mreži Weibo, Huawei P50 serija mobitela mogla bi biti predstavljena 29. srpnja. Ovaj datum je...

Oglašavanje