Huawei

Huawei Mate 10 imat će Kirin 970 i zaslon bez rubova

Ove nam jeseni stiže Huawei Mate 10, priča se po internetu ovih dana. Isticat će se s četiri kamere (dvije sprijeda, dvije straga) i zaslonom bez rubova.

Misija ovog uređaja je da bude alternativa modelima Huawei P10 i Huawei P10 Plus, kao što će Galaxy Note 8 biti za modele Galaxy S8 S8 Plus.

Mate 10 bit će u skladu s aktualnom dizajnerskom filozofijom, koja diktira što manje rubove (zapravo, bolje bez njih) ekrana i početnu tipku inkorporiranu u zaslon. P10 i P10 Plus su, začudo, ostali vjerni tradiciji i imaju fizičku početnu tipku te relativno širok rub.

Očekuje se kako će Mate 10 imati zaslon dijagonale 6 inča, dok će senzor otiska prsta ostati ispod njega. Malo konfuzna glasina, budući da smo u prethodnom pasusu rekli kako će početna tipka biti dijelom zaslona, stoga nam valja pričekati još neku konkretnu vijest iz Kine.

Za pogonski sustav se očekuje Kirin 970, udružen s Androidom 7.1 preko kojeg će se naći Huaweijevo vlastito sučelje. Premijera se očekuje krajem ljeta, a prve isporuke već u ranu jesen, baš nekako kad na rasporedu bude i novi iPhone 8.

2 komentara

2 Comments

  1. 28 lipnja, 2017 at 5:32 pm

    ovo više nisu mobiteli..to su male tv..skupo i nepraktično a i nepotrebno…

  2. 28 lipnja, 2017 at 10:21 pm

    Mate10… Sigurno top.. Ubiće opet IPhone kao što ubija i Samsung… Ali serija P razbija pa će P11 da bude čudovište mada je i moj P10 skoro pa čudovište

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh