Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Mobiteli

Indija zabranila PUBG Mobile i preko 100 kineskih aplikacija

PUBG Mobile u Indiji igra oko 40 milijuna mjesečno aktivnih igrača.

Foto: PUBG Mobile

Indija je zabranila više od 100 aplikacija povezanih s Kinom, uključujući popularnu mobilnu igru PUBG, pozivajući se na zabrinutost oko cyber sigurnosti dok eskaliraju geopolitičke napetosti na granici ovih dviju susjednih država.

Indijsko Ministarstvo za elektroniku i informacijske tehnologije zabranilo je 118 aplikacija koje su procijenili “štetnim za suverenitet i integritet Indije, obranu Indije, sigurnost državnog i javnog poretka”. Ovaj potez trebao bi pomoći “zaštiti interese indijskih korisnika mobilne i internetske mreže”. Ova odluka je ciljani potez kako bi se osigurala sigurnost i suverenitet indijskog internetskog prostora”, izjavili su iz Ministarstva, a piše Tech Crunch.

Indijske vlasti su u lipnju zabranile 59 aplikacija koje su napravile kineske tvrtke, a među njima se našao i TikTok koji je bio iznimno popularan u Indiji.

Na listi nove zabrane našle su se aplikacije WeChat Work, Tencent Weiyung, pretraživač sustava Baidu, igra Rise of Kingdoms, VPN za TikTok, Mobile Taobao, Youko, Sina News, CamCard i mnoge druge.

Među zabranjenim aplikacijama našla se i popularna igra PUBG Mobile, ali ne i njene verzije za desktop i konzolu. PUBG Mobile je daleko najpopularnija, a u Indiji je igra oko 40 milijuna aktivnih igrača mjesečno.

Indijske vlasti su priopćile da su dobile nekoliko prijava koje se odnose na zloupotrebu aplikacija, a neke od njih su navodno korištene za krađu podataka korisnika i slanje na servere koji se nalaze izvan Indije.

Možda će vas zanimati

Apple

Čini se da Brazil nije jedina zemlja koja vrši pritisak na Apple da uključi punjače uz nove modele iPhone-a. Prema Vice and Shanghai Law...

POCO je službeno potvrdio da će 30. rujna predstaviti novi pametni telefon na indijskom tržištu, pod nazivom POCO C31. Ranije se nagađalo da će...

Mobiteli

Google će, uz Android 12, predstaviti novu značajku koja nosi naziv “play as you download”. Sam naziv nove značajke odaje njezinu funkciju, odnosno omogućit...

Mobiteli

Veliki broj gaming studija s vremena na vrijeme najavi velike “čistke” u svojim online igrama, koje imaju za cilj pronalaženje i blokiranje varalica. To...