Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Apple

iPhone 15 će imati USB-C port, ali će korisnici svejedno morati kupovati posebne kablove

Lightning i USB-C
Foto: Shutterstock

EU je “natjerala” Apple da kreira iPhone koji će imati često korišteni USB-C port. Prema izvješćima, prvi takav iPhone bit će iPhone 15 koji dolazi kasnije ove godine i to je oduševilo neke od njegovih vjernih korisnika.

Međutim, čini se da Apple neće popustiti tako lako i da će zadržati svoj modus operandi jer je uvrstio jedan trik u taj novi dizajn. Najnovije glasine kažu da unatoč tom portu, kablovi koji nisu certificirani od strane Appleovog programa MFi (Made For iPhone), neće moći u potpunosti iskoristiti snagu uređaja. Glasine o Appleovom povezivanju USB-C kabela i MFi-a došli su od strane poprilično pouzdanog izvora poznatog na Internetu kao ShrimpApplePro.

https://twitter.com/VNchocoTaco/status/1630424483604598784

Što to zapravo znači? – Glasine kažu da je Apple razvio vlastitu varijantu USB-C kabela za ovogodišnju liniju ‌iPhone 15‌ uređaja i vjeruje se da će se MFi koristiti za ograničavanje brzine prijenosa.

Već je potvrđeno kako će Apple nastaviti s MFi programom, a to u konačnici znači da će svi korisnici koji nisu kupili posebni Appleov kabel imati problema s brzinom prebacivanja podataka ako koriste obični USB-C kabel, uz potencijalno neke druge poteškoće.

Na taj način, iako iPhone više neće koristiti nepopularni Lightning kabel, korisnici svejedno moraju posebno kupovati certificirani kabel kako bi mogli u potpunosti koristiti njegove značajke bez ikakvih ograničenja.

Apple će tako zadovoljiti zahtjeve EU, ali unatoč tome, zadržati svoj stari režim koji je naišao na veliku dozu neodobravanja u prošlosti.

Možda će vas zanimati

Apple

Ako se zateknete u kafiću, biblioteci ili bilo gdje drugdje i vaš iPhone iznenada počne prikazivati niz skočnih prozora te se neprestano restartira, dobro...

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...

Apple

Od svoje Serije 2, Apple Watch je stekao certifikat koji ga potvrđuje kao uređaj otporan na vodu do dubine od 50 metara. No, s...

Apple

Nakon otprilike mjesec dana beta testiranja, očekuje se da će iOS 17.1 biti dostupan široj javnosti sljedeći tjedan. Nadogradnja uključuje nekoliko novih značajki, ispravki...