Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

iPhone 16 trebao bi biti najveći dosad, a razlozi zašto su privlačni

iphone 16

Iako iPhone 15 i iPhone 15 Pro tek trebaju debitirati na tržištu, već se stvara iščekivanje onoga što je pred nama. Fokus je sada pomaknut na izdanje iPhone 16 linije, s glasinama koje sugeriraju uzbudljive dodatke kao što su poboljšane mogućnosti kamere i prošireni zaslon.

Ako su glasine istinite, čini se da će nadolazeći iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max biti najveći modeli do sada. Ovo je svakako dobrodošla vijest za pojedince koji cijene dovoljno prostora na zaslonu za korištenje svojih aplikacija. Međutim, nedavna nagađanja pokazuju da će veći zaslon donijeti još jednu dodatnu prednost – veći kapacitet za smještaj drugih unutarnjih komponenti.

Iako ne bismo trebali očekivati ​​drastičnu promjenu u veličini zaslona, ​​sve je više nagađanja o nadolazećoj liniji iPhone 16 Pro. Prema različitim izvješćima i insajderima iz industrije, uključujući analitičara zaslona Rossa Younga, vjeruje se da će iPhone 16 Pro imati zaslon od 6,3 inča, dok će se veći iPhone 16 Pro Max pohvaliti još većim zaslonom od 6,9 inča.

Nedavno je i Bloombergov Mark Gurman, stručnjak za Appleove proizvode, u svom Power On newsletteru, podržao ideju malo povećanih dimenzija za iPhoneove Pro modele. Gurman je sugerirao da će se veličina zaslona vjerojatno povećati za “nekoliko desetinki inča”, što je u skladu s ranijim glasinama.

Jedno značajno očekivanje je uključivanje nove periskopske kamere, za koju se očekuje da će biti predtsavljena na iPhoneu 15 Pro Max. Međutim, veća veličina iPhonea 16 Pro mogla bi omogućiti Appleu da ovu tehnologiju kamere ugradi u svoj manji model također.

Osim toga, priča se da će iPhone 16 Pro Max imati prošireni senzor kamere u usporedbi s trenutnim modelima. iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max trenutno koriste senzor od 1/1,28 inča, dok se za iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max za sljedeću godinu kaže da će predstaviti novi senzor od 1/1,14 inča. Veći senzor potencijalno bi mogao poboljšati mogućnosti fotografiranja pri slabom osvjetljenju.

Važno je imati na umu da je najava iPhone 16 linije još uvijek prilično udaljena, a Appleovi planovi mogu se razvijati i mijenjati s vremenom. Ne očekuje se da će ovi uređaji ugledati svjetlo dana sve do rujna 2024.

Možda će vas zanimati

Apple

Novo curenje informacija tvrdi da se Apple priprema izdati iPhone 16 Plus u više od pet boja trenutnog iPhonea 15 Plus. Nakon glasina o...

Mobiteli

Nakon što ste platili stotine eura za sićušno “računalo” u svom džepu, može biti neugodno otkriti da se ne uključuje – pogotovo ako više...

Apple

Ministarstvo pravosuđa u četvrtak je najavilo opsežnu antimonopolsku tužbu protiv Applea, optužujući tehnološkog diva za stvaranje ilegalnog monopola na tržištu pametnih telefona koji izolira...

Apple

Na LCG Auctionsu, stranici za online dražbe, prodaje se originalni neraspakirani iPhone iz 2007. s 4GB memorije. Navodi se da je to tek treći...