Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

iPhone prodaja pala i do 75 posto, Android malo manje

Izvještaji o prodaji mobitela za veljaču u debelom su minusu za iPhone, a crveni su i za druge proizvođače mobitela.

Na najvećem svjetskom tržištu pametnih telefona, u Kini, prodaja iPhone uređaja u veljači, u usporedbi sa siječnjem, pala je za čak 75 posto!

Iako je ožujak bio slabiji od prosinca, po tradiciji, negativan trend nije uobičajen za veljaču, ali je koronavirus utjecao na još žešći pad prodaje iPhone mobitela.

China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), službeno kinesko tijelo za statistiku i tržišna istraživanja, objavilo je da je prodaja mobitela u Kini zbog koronavirusa pala drastično u veljači. Užasan rezultat iPhone uređaja prati ništa manje alarmantan podatak da je ukupno Android tržište palo za oko 54 posto, ali je pad bio manji, jer je izbor mobitela veći, a samim tim su i cijene povoljnije. Inače, prodaja Android mobitela je u veljači ove godine bila na najnižoj razini u Kini još od 2012. godine, gotovo desetogodišnji minimum.

Prema ranijoj objavi Reutersa, u Kini je za mjesec dana prodano manje od pola milijuna iPhone uređaja, što je jedan od najgorih rezultata u Apple povijesti u toj zemlji.

Tvrtka Apple je tijekom veljače zatvorila sve 42 trgovine u Kini, što je doprinijelo ovako lošem rezultatu, a trenutno je otvoreno samo 29 i to s kratkim radnim vremenom zbog još uvijek neriješenog pitanja koronavirusa.

Ukupno gledano prodaja smartphone uređaja pala je za 57 posto, s preko 14 milijuna u siječnju na manje od 6,5 milijuna u veljači. Trend će zbog koronavirusa i dalje biti sličan, prognoziraju stručnjaci, a tvrtke će pokušati stvar spasiti primamljivijim ponudama i eventualnim obaranjem cijena za neke modele.

Sve naše čitatelje još jednom podsjećamo na to da treba redovito čistiti svoje uređaje!

Prodaja mobitela i opreme potonula je značajno i širom svijeta, na ukupnom tržištu pametnih telefona, ali se procjene razlikuju i još uvijek se čekaju izvještaji najvećih analitičkih kuća o veličini pada.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam...

Aplikacije

Mobilne igre svakim danom postaju sve potpunije i naprednije, omogućujući da uživate u iskustvima sličnim onima koje možete imati s vašim konzolama ili računalima....

Tutoriali

Mobiteli su jedna od najprljavijih stvari koje imamo u kući, pa bi u vrijeme pandemije koronavirusa posebno trebalo obratiti pozornost na njihovu čistoću. Svjetska...

Apple

Čini se da Brazil nije jedina zemlja koja vrši pritisak na Apple da uključi punjače uz nove modele iPhone-a. Prema Vice and Shanghai Law...

Oglašavanje