Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Jako povoljan Rockchip RK3288 media player Recenzija

android-tv-dongle

Konačno, u moje ruke je stigao najnoviji Android media player iz kineske tvrtke Kingnoval. Ja sam vrlo uzbuđen jer ovaj proizvod je stvarno jeftin, a u isto vrijeme pruža jako dobre performanse pa slobodno ostanite ovdje i saznajte više o Kingnoval RK3288 TV dongleu.

Dizajn i kvaliteta izrade

Govoreći o Kingnoval RK3288 dizajnu i kvaliteti izrade, možete vidjeti da realno gledajući ne mogu reći previše o dizajnu, jer ovaj proizvod je uobičajeni Android TV dongle. Koji je nešto veći od USB memorijskog sticka. Dok je kućiše napravljeno od plastike. Također, ovaj proizvod je dostupan u bijeloj ili crnoj boji, tako da je na vama koju ćete boju odabrati.

cheap-rockchip-RK3288

Kada sam po prvi put pokrenuo ovaj media player, bio sam već u samom početku impresioniran jer ovaj TV stick je u manje od 10 sekundi bio spreman za rad. Dakle, bio sam u mogućnosti igrati igre, gledati filmove ili ići na internet.

Hardver, performanse

Također vrlo je važno kod ovakvih uređaja da imaju što jači hardver, jer ste na taj način sigurni da ćete moći igrati bilo koju igru ili primjerice gledati bilo koji film bez lagova odnosno štekanja što zna biti iritirajuće. Dakle, ovaj stick se temelji na stvarno dobrom quad core procesoru Rockchip RK3288 s brzinom 1,8 GHz, a ima i 2GB RAM-a i 8 GB interne memorije koja, naravno, se može nadograditi s microSD karticom. Za grafičke aktivnosti poput gledanja HD filmova je ugrađen Mali-T764 GPU. Tako možete vidjeti da ima prilično snažan hardver u ovom cjenovnom rangu i tijekom uporabe pokušao sam gotovo sve i nisam pronašao nikakve probleme. U nastavku možete vidjeti harverske informacije i također benchmark rezultate koji su svakako impresivni.

cheap-rockchip-RK3288-antutu-score

Softver i sučelje

Govoreći o softveru Kingnoval RK3288 dolazi s Android 4.4.2 i ima nekoliko unaprijed instaliranih aplikacija poput Kodi. Tijekom uporabe nisam primijetio nikakve probleme s operativnim sustavom koji je zapravo vrlo brz i fluidan tokom rada. Operativni sustav dolazi kao čist ROM pa nije bilo neželjenih aplikacija koje bi trebali obrisati. Osim toga mislim da će većinu zanimati kako radi Kodi. Pa sam naravno isprobao Kodi koji radi sasvim normalno. Pokušao sam nekoliko različitih kanala i možete normalno uživati gledajući filmove, smiješne videozapise i druge slične sadržaje.

chinese-company kingnova-youtube

what-the-hell-is-a-cupine

Povezivanje

Za povezivanje Kingnoval RK3288 TV dongle koristi bežičnu WIFI vezu. Tako je samo je Wi-Fi dostupan, ali to je sasvim normalno za TV dongles jer ne postoji slobodnog prostora za LAN port. Wi-Fi veza je stabilna i ima vrlo dobar domet za povezivanje.

Zaključak

Kao zaključak ja definitivno mogu reći, ako ste u potrazi za ovakvim uređajem za TV u tom cjenovnom rangu koji je zapravo ispod 60 dolara onda definitivno trebate razmisliti o ovomAndroid media playeru. Budući da je vrlo jeftin i ima vrlo jak hardver. Osim toga oni su odradili dobar posao za Kingnoval RK3288 TV player jer su odradili stabilnu optimizaciju hardvera i softvera. Dok ako ga budete željeli kupiti po najnižoj cijeni onda to možete učiniti ovdje ili ovdje.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...