Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tutoriali

Kako iskoristiti svoj stari Android mobitel nakon kupovine novog

Stari mobitel možete prodati ili pokloniti, no možete ga i pretvoriti u nešto korisno za vaše kućanstvo. Ove godine su predstavljeni zaista dobri modeli mobitela, što definitivno predstavlja iskušenje da zamijenite svoj stari mobitel novim. Naravno, prodaja vašeg starog uređaja je odlična ideja, jer time smanjujete troškove novog uređaja, ali nije jedina opcija.

Ako je vaš uređaj prestar da bi postigao neku veću vrijednost ili želite uštediti novac namijenjen kupnji bežičnog miša ili nadzorne kamere, zadržite vaš stari uređaj i prenamijenite ga u nešto sasvim novo i korisno.

Uostalom, pametni telefoni su praktički mala, moćna računala s prostorom za pohranu i kamerom. Vaš telefon je prikladna zamjena za mnoštvo elektronike – čak ga možete pretvoriti u nadzornu kameru ili ga koristiti u automobilu.

1. Pretvorite svoj stari Android u Nintendo Game Boy

Sve što trebate za početak je kompatibilni Android telefon i Hyperkin Smartboy Mobile Device. Za igranje igrica morat ćete kupiti Game Boy patrone (osim ukoliko ih još uvijek imate). Ali također možete igrati i Game Boy Advance ako nemate retro patrone.

Ako svoj Android pretvorite u Nintendo Game Boy, video igre možete igrati gdje god poželite.

2. Pretvorite svoj stari Android uređaj u baby monitor

Umjesto da trčite u sobu vašeg djeteta, svaki put kad pomislite da ste čuli plač ili čudan zvuk, pretvorite vaš stari Android u vrlo koristan baby monitor.

Postavite uređaj u sobu vašeg djeteta i pristupite mu tako što ćete na oba uređaja instalirati Skype aplikaciju. Također možete koristiti i neku od aplikacija za nadzor beba koje je moguće pronaći na Google play trgovini . Recenzije korisnika su odlične, a vi možete iz bilo koje sobe pratiti i vidjeti  vaše dijete.

3. Pretvorite svoj stari Android uređaj u bežičnu tipkovnicu ili bežični miš

Svi znamo koliko je neugodno kada miš prestane raditi bez ikakve najave. Sve što trebate napraviti je preuzeti aplikaciju Remote Mouse ili Remote Keyboard, instalirati aplikaciju te biti povezani na Wifi mrežu.

Remote Keyboard pruža QWERTY tipkovnicu i trackpad, moguće ju je koristiti u pejzažnom ili portretnom načinu, te ima traku za pomicanje kako biste mogli navigirati stranicama na zaslonu. Dodir jednim prstom proizvesti će lijevi klik miša, a dodir s dva prsta desni klik.

4. Pretvorite svoj stari Android uređaj u „dash cam“ za vaš automobil

Znamo da svaki iole noviji Android uređaj posjeduje dobru kameru (često bolju nego u kupovnim dash kamerama) i dodatne senzore kao što su GPS, žiroskop ili akcelerometar.

Kako bi Android pretvorili u „dash cam“, možete se poslužiti aplikacijom Nexar koja je kreirana upravo u te svrhe. Potrebno je postaviti uređaj u automobil, tako da zadnja (glavna) kamera bude usmjerena ka vjetrobranskom staklu, odnosno usmjerena na cestu. Zatim instalirate aplikaciju, i to bi bilo to.

Aplikacija koristi kameru da bi snimala cestu, GPS prati točnu lokaciju i brzinu automobila, žiroskop i akcelerometar za određivanje ubrzanja, skretanja i naglog kočenja.

Aplikacija može raditi i u pozadini, pa je moguće nesmetano koristiti navigaciju, slušati glazbu ili koristiti neku treću aplikaciju namijenjenu putovanju.

Jedina mana ove aplikacije je velika potrošnja baterije jer ipak koristi kameru, GPS i ostale senzore istovremeno.

5. Pretvorite svoj stari Android uređaj u prijenosni skener

Ukoliko nemate skener, Office Lens je Microsoftova aplikacija koja će pomoću objektiva kamere svaki pametni telefon pretvoriti u džepni skener.

Office Lens nudi tri načina rada : – Dokument, Zaslonska ploča, Fotografija ili Posjetnica.

Dokument daje najbolje rezultate za sitan tekst i detalje. Zaslonska ploča je korisna za snimanje bilježaka jer će prilagoditi pozadinu da ne bude presvijetla i da tekst bude čitak, a posjetnica pojednostavnjuje izdvajanje podataka za kontakt i njihovo spremanje na popis kontakata.

Aplikacija će automatski obrezati i prilagoditi sliku kako bi jasno zadržala glavni sadržaj.

6. Pretvorite svoj stari Android uređaj u nadzornu kameru

Pretvorite svoj stari uređaj u nadzornu kameru, čiji ćete zapis gledati na zaslonu svog računala ili laptopa. Za to će vam trebati aplikacija koju možete preuzeti na Google play trgovini, a detaljan tutorial i opis kako to učiniti možete pronaći OVDJE.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Globalni tehnološki brend HONOR ovih blagdana slavi „neopjevane heroje“ Božića. Ovi pojedinci, često nezapaženi, rijetko prepoznati, a uvijek bitni, posvećeni su radu i brizi...

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...

Apple

U raspravi na Redditu, korisnik se žali da se dva odvojena alarma na njegovom iPhoneu nisu upalila. Nekoliko drugih korisnika također je izrazilo slične...

Apple

Apple je priznao da su pritužbe korisnika kako se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrijavaju točne, izvijestio je Forbes. Međutim Apple isto tako...