Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Korisne opcije koje nudi aplikacija Google Maps

Ako ste već dobro upoznati s ovom aplikacijom kao alatom za navigaciju, možete otkriti i njene druge korisne opcije.

Foto: Pixabay

Google Maps (Google Karte) je već dugo vremena servis koji je koristan za puno više od pokazivanja kako doći od točke A do točke B.

Ispod svih šarenih linija prometa i satelitskih snimka visoke rezolucije, krije se moćni alat za pretragu koji nudi podatke u stvarnom vremenu o restoranima, trgovinama, profesionalnim uredima, javnim parkovima i praktički bilo kojem drugom mjestu na koje bi poželjeli otići, piše CNet.

Google Maps nudi razne opcije koje vam mogu olakšati život

Neka od najnovijih ažuriranja servisa Google Maps uključuju dodavanje layera informacija o koronavirusu, poboljšane slike, plaćanje parkinga, mape nogostupa i poboljšano dijeljenje lokacije. Ako ste već dobro upoznati s ovom aplikacijom kao alatom za navigaciju, možete otkriti i njene druge korisne opcije.

Uz svoje navigacijske alate, Google Maps je i potpuno razvijena aplikacija za pregled, slično aplikacijama TripAdvisor i Yelp, tako da možete steći dojam o vrstama opcija koje nudi vaše odredište, kao i o cijeni i prezentaciji. Za one koji vjeruju da je više glava pametnije od jedne, aplikacija nudi i prosjek ocjena restorana, od jedne do pet zvjezdica, kao i pojedinačne ocjene koje bi mogle utjecati na vašu odluku i izbor.

Pri pretraživanju restorana, vidjet ćete traku za navigaciju na vrhu s opcijama Menu, Overview, Reviews i Photos. Dodirnite bilo koju od njih ili jednostavno scrollajte dole. Veza s oznakom Meni često je navedena ispod radnog vremena, ali nastavite scrollati dok ne dođete do naslova Popularna jela kako bi vidjeli fotografije hrane koju određeni restoran nudi. Idite do samog dna gdje ćete pronaći prosječne ocjene i recenzije korisnika o restoranu.

Informacije o tvrtkama

Google Maps također nudi i informacije kao što su radno vrijeme, brojevi telefona, poštanski brojevi i još mnogo toga. Radno vrijeme tvrtki prikazuje se odmah ispod adrese. Dodirom na strelicu prema dole, uz današnje vrijeme zatvaranja možete vidjeti i sate za ostale dane u tjednu. Većina unosa se ažurira na posebne praznike i blagdane, koji su onda označeni crvenim fontom. Kod većine tvrtki ćete ispod radnog vremena vidjeti i telefonski broj. Kako bi ga pozvali bez napuštanja aplikacije Google Maps, dodirnite broj, a zatim dodirnite skočni prozor koji prikazuje upit za poziv, a zatim broj.

Ako tvrtka ima web lokaciju, ona će se nalaziti ispod broja telefona. Dodirnite link kako bi otvorili web lokaciju u kartici koju pokreće pretraživač Google Chrome u aplikaciji Google Maps. Ako unesete ime ulice i broj ili naziv tvrtke i dodirnete pretragu, na vrhu unosa uz adresu možete vidjeti i poštanski broj.

Možda će vas zanimati

Apple

Apple je priznao da su pritužbe korisnika kako se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrijavaju točne, izvijestio je Forbes. Međutim Apple isto tako...

Mobiteli

U današnje vrijeme, Samsung je jedan od najpopularnijih i najkorištenijih brandova mobilnih telefona. Kao i svaki današnji pametni telefon, tako i Samsung dolazi s...

Mobiteli

U današnje vrijeme, mobilni telefoni postali su neizostavan dio našeg svakodnevnog života, bez obzira koristimo li ih za posao, zabavu ili društvene aktivnosti. Međutim,...

Android

Google je objavio prvi detaljniji pregled za razvojne programere, u kojem je objasnio koje bi značajke trebao imati Android 14. Taj pregled također nam...