Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Mobitel kakav još nikada niste vidjeli

Kineska tvrtka Oppo, u suradnji s japanskim dizajnerskim studijom Nendo, osmislila je “kližući” mobitel .

Foto: Twitter

Iz dana u dan pojavljuju se ambiciozni neobični pokušaji novih mobilnih uređaja, a sad nam tvrtka Oppo predstavlja upravo jedan takav.

Kineska tvrtka Oppo, u suradnji s japanskim dizajnerskim studijom Nendo, osmislila je “kližući” mobitel koji mijenja veličinu onako kako vam odgovara ovisno o trenutnoj potrebi.

Mobitel se može preklopiti baš kao i ostali preklopni mobiteli na tržištu, ali može se i djelomično otvoriti ovisno o tome je li vam potrebna veća ili manja površina zaslona.

Tvrtka je kod dizajniranja uređaja mislila i na gamere pa uređaj kad se potpuno otvori posjeduje ogroman zaslon tako da sve upravljačke kontrole na lijevoj i desnoj strani ne ometaju pogled na igru.

Kad se mobitel otvori na prvom “pregibu”, otvori se četiri centimetra ekrana koji su dovoljni za osnovne funkcije kao što su pregled poziva, čitanje obavijesti, otvaranje aplikacija za reprodukciju glazbe i slično.

Na drugom “pregibu”, uređaj nudi osam centimetara ekrana što je prigodno za fotografije, a posebice praktično za selfije jer se kamere tad nalaze okrenute prema vama.

Na kraju, kad se mobitel potpuno otvori, kamere zauzimaju svoj standardni položaj sa stražnje strane i dobije se najveća površina zaslona.

Iz tvrtke Oppo nisu naveli kad planiraju službeno staviti mobitel u prodaju, ali vrlo je vjerojatno da će se pojaviti na nekom tehnološkom događanju sljedeće godine.

Možda će vas zanimati

OnePlus

OnePlus se sprema predstaviti svoj sljedeći pametni telefon, a čini se da će se to dogoditi već tijekom sljedećeg mjeseca. Predstavljanje uređaja u siječnju...

Mobiteli

Već neko vrijeme se priča o tome da Oppo radi na svom prvom sklopivom pametnom telefonu, a pojavile su se i informacije koje su...

Mobiteli

Pametni telefoni Oppo Reno6 serije već su lansirani na nekoliko tržišta u Aziji, a od kolovoza očekuju se i u Europi. Kineska tvrtka planira...

Mobiteli

Oppo ide na sve ili ništa kad je u pitanju Reno serija mobitela. Tvrtka je petu seriju lansirala za šest mjeseci, a sada je...