Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Mobiteli

Nove opcije uskoro stižu na WhatsApp

Jedna od njih bi trebala biti mogućnost dodavanja novih kontakata putem QR koda.

Foto: Pixabay

Već dugo se priča o tome da WhatsApp radi na par potpuno novih opcija, a jedna od njih bi trebala biti mogućnost dodavanja novih kontakata putem QR koda. Nove opcije tvrtka je sad i službeno najavila.

QR kod opcija svakom korisniku dodjeljuje njegov jedinstveni kod, koji drugi mogu skenirati svojim uređajem kako bi tu osobu dodali u svoje kontakte. Po pitanju sigurnosti i privatnosti (ako se korisnikov kod nađe na internetu), postojat će opcija resetiranja vlastitog koda.

Drugi veliki novitet trebao bi biti uvođenje animiranih naljepnica, za koje iz tvrtke kažu da su “puno ekspresivnije od statičnih naljepnica”.

Osim toga, WhatsApp se fokusirao i na unaprjeđenje video poziva pa će korisnici dobiti mogućnost, u okviru grupnih video poziva, samo pritiskom na sliku jednog od sugovornika uvećati prikaz njegovog videa.

Također, korisnike očekuje nova prečica za grupne pozive do 8 osoba, koji će se moći započeti samo jednim klikom na nju, piše Android Authority.

Osim novih opcija za mobilne uređaje, stiže i jedan novitet za desktop verziju WhatsApp-a. Ova verzija dobiva dark mode, odnosno tamni način rada.

Ako ste među onima koji WhatsApp koriste na svom računalu, a još uvijek ne možete aktivirati ovu opciju, iz tvrtke poručuju da će ona postepeno postajati dostupna tijekom sljedećih par tjedana.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Dok dijelite filmove ili važne poslovne videozapise s prijateljem ili šefom, maksimalna dopuštena veličina istih u WhatsAppu ograničit će vas u tome. Tvrtke društvenih...

Mobiteli

U današnje vrijeme, mobilni telefoni postali su neizostavan dio našeg svakodnevnog života, bez obzira koristimo li ih za posao, zabavu ili društvene aktivnosti. Međutim,...

Android

Google je objavio prvi detaljniji pregled za razvojne programere, u kojem je objasnio koje bi značajke trebao imati Android 14. Taj pregled također nam...

Android

Mobiteli su uređaji koji su gotovo konstantno uz nas i ne idemo nigdje bez njih. Oni nude funkcije poziva i poruka koje bi nam...