Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Novi Android 11 i korisne opcije koje nudi

Android 11 donosi nam i nove emotikone, poboljšano kačenje aplikacija u okviru share menija, precizniju podršku za zakrivljene zaslone, Wireless Android Auto i mnoge druge opcije.

Foto: Google

Android 11 je napokon stigao.. više manje. Ažuriranje već postoji na Google Pixel mobitelima, a na više uređaja bi se trebalo pojaviti u sljedećim tjednima i mjesecima. Kao i kod posljednjih nekoliko ažuriranja Android OS-a, nema radikalnih promjena dizajna ili značajki koje bi u potpunosti promijenile način na koji koristite mobitel, ali postoji mnoštvo manjih poboljšanja koje vrijedi spomenuti, piše Android Police.

Android 11 nam donosi dugo očekivanju funkciju za snimanje ekrana. Riječ je o ugrađenom screen recorderu koji ne ovisi o drugim aplikacijama i time korisnicima daje više slobode. Tu su i Conversations and Bubbles, a uz to stigli su i neki drugi manje ili više korisni noviteti.

Zanimljivo poboljšanje došlo je i na Power button meni. Pritiskom tipke Power do sad smo otvarali samo funkcije za restartanje i isključivanje mobitela, a s verzijom Android 10 stigle su i neke nove opcije. S verzijom 11 pritiskom na Power tipku, otvorit će se bogatiji meni, a gumbima za kontroliranje uređaja pridružili su se i oni za upravljanje pametnim kućanstvom te digitalnim novčanikom za kriptovalute. No, tvrtka Google od vanjskih proizvođača ne zahtijeva podršku za ovu mogućnost, tako da će ta mogućnost na nekim mobitelima vrlo vjerojatno izostati.

Sljedeća korisna funkcija koju nam donosi Android 11 odnosi se na davanje dozvola aplikacijama koje se pokreću. Android 11 omogućuje privremene dozvole zahvaljujući kojima aplikacija traženim funkcijama na mobitelu može pristupiti samo dok je aktivna, samo jednom ili više puta.

Korisnicima je omogućeno i podešavanje tamnog načina rada, pa sad mogu namjestiti, na primjer, da se tamni način pali u sumrak, a gasi u svitanje. Uz to, korisnicima je omogućeno da sami biraju period u kojem će tamni način biti aktivan, a oni koji su imali prilike testirati ovu opciju tvrde da je vrlo zanimljivo kad mobitel samostalno prijeđe u tamni način.

Uz gore navedene opcije, Android 11 nam donosi i nove emotikone, poboljšano kačenje aplikacija u okviru share menija, precizniju podršku za zakrivljene zaslone, Wireless Android Auto i mnoge druge koje Android operativni sustav guraju naprijed, usprkos izostanku revolucionarnih promjene u odnosu na verziju 10.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam...

Aplikacije

Mobilne igre svakim danom postaju sve potpunije i naprednije, omogućujući da uživate u iskustvima sličnim onima koje možete imati s vašim konzolama ili računalima....

Aplikacije

Spotify radi na masovnom ažuriranju koje će omogućiti korisnicima da po prvi put na ovoj platformi blokiraju drugog korisnika. Korisnici su se ranije morali...

Google

Google će, uz Android 12, predstaviti novu značajku koja nosi naziv “play as you download”. Sam naziv nove značajke odaje njezinu funkciju, odnosno omogućit...

Oglašavanje