Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Mobiteli

Novo ažuriranje na Telegramu omogućuje prijenos povijesti razgovora s WhatsAppa

Nova značajka dostupna je na Android-u i iOS-u te prilično dobro funkcionira.

Foto: Pixabay

Chat aplikacije Signal i Telegram iz dana u dan sve više koriste veliki odljev korisnika s najpopularnije chat aplikacije na svijetu WhatsAppa.

Kako bi privukao što više korisnika, Telegram u svom novom ažuriranju donosi mogućnost uvoza povijesti razgovora iz drugih aplikacija, uključujući WhatsApp.

Nova značajka dostupna je na Android i iOS operativnim sustavima i prilično dobro funkcionira. Za WhatsApp koristi se uobičajeni postupak prijenosa, a generirana ZIP datoteka direktno se uvozi u Telegram, prenosi 9to5google.

Dakle, kako bi prebacili poruke potrebno je odabrani razgovor podijeliti iz WhatsAppa, a zatim u izborniku odabrati Telegam i lokaciju na koju želite ubaciti poruke.

“Uvoz” poruka na Telegram podrazumijeva i sve pripadajuće fotografije, video zapise i ostale datoteke. Jedina razlika je ta što će takvi sadržaji imati oznaku “imported”(uvezeno).

Povijest razgovora s dosadašnjim kontaktima tako neće biti izgubljena, a to je bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su mnogi oklijevali napustiti WhatsApp aplikaciju.

Međutim, postoji i jedan problem. Prema pisanjima 9to5Mac web stranice, primijećeno je da je nakon ovog ažuriranja, uslijedilo još jedno ažuriranje kojim je nova opcija uklonjena.

Takav potez sugerira da opcija “uvoza” iz WhatsAppa možda još uvijek nije potpuno spremna za korištenje, ali dobro je da korisnici koji su se odlučili za prelazak na Telegram mogu biti sigurno da njihovi podaci i razgovori s WhatsAppa neće nestati nakon brisanja aplikacije.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Dok dijelite filmove ili važne poslovne videozapise s prijateljem ili šefom, maksimalna dopuštena veličina istih u WhatsAppu ograničit će vas u tome. Tvrtke društvenih...

Aplikacije

WhatsApp uvodi novu mogućnost koja će mnoge korisnike usrećiti. Naime, riječ je o ažuriranju koje će korisnicima omogućiti preslušavanje glasovnih poruka prije slanja. Popularna...

Mobiteli

Nova istraživanja su pokazala da je Telegram postao popularan kod cyber kriminalaca te da se pojavljuje kao alternativa dark webu. Cyber kriminalci ga koriste...

Mobiteli

U studenom prošle godine, WhatsApp je predstavio poruke koje brišu nakon 7 dana. Prije nekoliko mjeseci, servis je počeo raditi na “view once” porukama,...