Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Šest znakova koji ukazuju da vam je mobitel možda hakiran

Foto: Pixabay

U današnjem modernom dobu, mobiteli su postali kao produžena ruka i sadržavaju razne važne podatke koji ni u kojem slučaju ne smiju postati ugroženi. Upravo iz tog razloga, bitno je prepoznati znakove koji ukazuju da je sigurnost vašeg mobilnog uređaja ugrožena.

U nastavku otkrijte šest najčešćih znakova koji se javljaju kad vam netko hakira mobitel:

Mobitel se restarta sam od sebe

Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi se vaš mobitel sam isključivao i ponovno pokretao, ako je sve u redu. Ako primijetite da se mobitel ponovno pokreće sam od sebe, to može biti znak da je zaražen nekim virusom ili pak hakiran.

Ne možete isključiti mobitel

Nemogućnost isključivanja mobitela još je jedan znak koji može ukazivati na to da je vaš mobitel hakiran. U takvim slučajevima, često se događa da mobitel umjesto da se ugasi, počne otvarati razne aplikacije ili mijenja osvjetljenje.

Mobitel se brzo zagrijava

Iako se mobitel može brže zaigravati zbog raznih drugih razloga, to može ukazivati i na to da je hakiran. Ako primijetite da se vaš uređaj pregrijava iz čista mira i kad ga ne koristite ili kad koristite osnovne aplikacije, moguće je da je vaša sigurnost ugrožena.

Nepoznati brojevi pojavljuju se u pozivima

Kad pregledavate nedavne pozive, prepoznajete li sve brojeve? Ako to nije slučaj, onda bi svakako trebali obratiti pažnju i poduzeti mjere kako bi bili sigurni da vam je mobitel siguran.

Ista stvar se odnosi i na dobivanje poziva od nepoznatih brojeva iz inozemstva.

Velika potrošnja mobilnih podataka

Vjerojatno sami znate koliko GB interneta imate u svom paketu ili koliko ste interneta kupili. Međutim, s vremena na vrijeme svakako nije loše provjeriti potrošnju mobilnih podataka u aplikaciji svog operatera ili u postavkama svog uređaja. Ako primijetite neobično veliku potrošnju interneta, to može biti znak da ste hakirani.

Nepoznate aplikacije na vašem mobitelu

Nije rijedak slučaj da se ljudima tek tako pojave nepoznate aplikacije na mobitelu. Ako vam se to dogodi, dva razloga su vjerojatna – ili ste pokupili malware ili vam je netko hakirao mobitel. Što god da je od te dvije stvari kod vas slučaj, nije dobro i vaši podaci su ugroženi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Tvrtka Xiaomi će 30. rujna predstaviti tri nova pametna telefona (Mi 10T Lite, Mi 10T i Mi 10T Pro), a specifikacije dva modela su...

LG

LG Electronics (LG) proširuje svoju liniju pametnih telefona serije K za 2020. godinu, kako bi korisnicima ponudio vrhunski dizajn s nadograđenim značajkama i uz...

Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je Galaxy S20 Fan Edition (FE), najnovijeg člana Galaxy S20 serije. Galaxy S20 FE je premium pametni telefon koji sadrži...

LG

LG Wing će biti prvi uređaj predstavljen u okviru Explorer projekta.