Novosti

Ulefone lansirao ploču za bežično punjenje

O bežičnom punjenju slušamo već neko vrijeme, a ta tehnologija sada je postala pristupačnija.

Ulefone je lansirao svoju ploču za bežično punjenje UF002. Ovo ime je vrlo zanimljivo a upućuje na dizajn ploče koja veoma nalikuje letećem tanjuru ili NLO-u (eng. UFO).

Ulefone tvrdi da ploča ima Qi certifikat, neophodan za ovaj tip uređaja. Certifikat potvrđuje da je ploča za bežično punjenje sigurna za korištenje. Samo korištenje pak je vrlo jednostavno; ploču je nužno povezati putem USB-a s izvorom energije (primjerice laptopom ili stolnim računalom) a zatim je dovoljno samo smjestiti mobilni uređaj na ploču kako bi punjenje započelo.

UF002 je kompatibilna sa svim uređajima koji podržavaju bežično punjenje, između ostalog to su posljednji Samsungovi modeli i iPhonei te brojni Android uređaji. Ova ploča ima snagu od 10W kako bi podržala brzo punjenje za mobitele s podrškom bežičnog punjenja, dok u standardnom načinu ima snagu od 5W.

Od mjera sigurnosti, Ulefone je uključio nekoliko zaštitnih sustava poput kontrole napona, detekcije nečistoća, zaštite od pretjeranog punjenja, zagrijavanja i slično.

UF002 ima kožnu presvlaku a dno mu je omeđeno silikonskim prstenom kako bi držao mobitel na mjestu. Okvir je izrađen od metala, što pruža zaštitu pri evenutalnim padovima i štiti od ogrebotina i udubljenja. Debljine je tek 6,5mm i teži oko 85 grama, a oblikovan je poput letećeg tanjura i dovoljno kompaktan da stane u džep ili torbu.

Prema informacijama iz Ulefonea, u planu imaju još nekoliko ploča za bežično punjenje, a i mobilne uređaje koje planiraju lansirati u budućnosti obogatit će ovom funkcijom. Više o UF002 možete saznati na službenim stranicama.

Sama tehnologija bežičnog punjenja i nije neka novost, no otkad ju je Apple uključio u svoje iPhone 8 i iPhone X uređaje, postala je puno privlačnija. Ona neće napraviti ni neku značajnu razliku, obzirom da klasični punjači i dalje dobro rade svoj posao, no radi se o jednostavnijem načinu punjenja mobilnih uređaja pa je velika vjerojatnost da će mnoge oduševiti intuitivnost ove tehnologije.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh