Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Podijeljeni novi detalji o Nothingovom nadolazećem OS-u, Nothing 2.0

Tijekom intervjua za XDA Developers, Mladen M. Hoyss, kreativni direktor softvera u tvrtki Nothing, otkrio je uzbudljive vijesti o nadolazećoj evoluciji njihovog operativnog sustava. Nothing, koji je osnovao Carl Pei, suosnivač OnePlusa, sprema se za izdavanje operacijskog sustava Nothing OS 2.0.

Iako je Pei već otkrio pojedinosti o dugo očekivanom Nothing Phoneu 2, uključujući njegove specifikacije i dizajn, još uvijek postoji skupina vjernih obožavatelja koji ostaju vjerni njihovoj prvoj generaciji Nothing Phonea i nemaju planova za nadogradnju u skorije vrijeme.

To je dovelo do pitanja što vlasnici originalnog Nothing Phonea mogu očekivati ​​u smislu ažuriranja i podrške? Kako se približava lansiranje Nothing OS-a 2.0, mnoštvo novih značajki i poboljšanja je na pomolu, ali još nije službeno potvrđeno hoće li se ovo ažuriranje proširiti na originalni Nothing Phone.

Tijekom intervjua, Hoyss se osvrnuo na početak Nothing OS-a i naglasio njegovu izvornu svrhu razvijanja operativnog sustava koji se besprijekorno integrira s Androidom, dok eliminira nepotrebni nered. Naveo je trenutno stanje Androida kao primjer, izražavajući zabrinutost zbog njegove početne stranice, koju je opisao kao opsežnu liniju logotipova aplikacija nalik reklamnom direktoriju za instalirane aplikacije.

Imate sustav stranica gdje listate uglavnom kroz logotipe tvrtki… Ako pogledate aplikaciju, to je u osnovi logotip tvrtke, a to je vaš početni zaslon. Ako želite utjeloviti riječ dom u OS, onda je to mnogo više od stranice s logotipima.

Mladen M. Hoyss, kreativni direktor softvera u tvrtki Nothing

S ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, Nothing OS 2.0 ima za cilj dati prioritet personalizaciji i staviti najčešće korištene opcije pametnog telefona u prvi plan bez potrebe da se korisnici kreću kroz složene izbornike. Ovaj pristup na razini sustava, koji podsjeća na mogućnosti Ambient Compute Google Pixela, bit će prožet Nothingovim jedinstvenim dodirom.

Hoyss je naglasio da će se Nothing OS u budućnosti fokusirati na isporuku stabilnih i estetski ugodnih proizvoda umjesto na davanje pretjeranih obećanja. Iako nije ulazio u konkretne planove ili putanju Nothinga, očito je da tvrtka ima jasan smjer na umu. Nažalost, datum izlaska za Nothing OS 2.0 ostaje još uvijek nepoznat, uz jamstvo da će stići negdje tijekom ljeta.

Dostupnost Nothing OS-a 2.0 za originalni Nothing Phone također zasad ostaje neotkrivena. Kada je upitan o tome, Hoyss je nagovijestio nadolazeće detalje koje će tvrtka podijeliti uskoro. Za sada, sve što imamo je primamljiv opis, koji će održavati znatiželju mnogih do ljeta ili dok Nothing ne otkrije više informacija.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Nubia Z60 Ultra bila je među prvim pametnim telefonima koji su lansirani s najnovijim vodećim SoC-om Snapdragon 8 Gen 3. Nubia je konačno donijela...

Mobiteli

Poznati tech-portal Wired.com napravio je popis najboljih jeftinih pametnih telefona, a na vrhu popisa nalazi se Google Pixel 7A. Riječ je o smartphoneu koji...

Apple

Novo curenje informacija tvrdi da se Apple priprema izdati iPhone 16 Plus u više od pet boja trenutnog iPhonea 15 Plus. Nakon glasina o...

Android

Skoro svake godine dobivamo novu generaciju pametnih telefona. Ali u većini slučajeva, novi telefoni nude vrlo malo poboljšanja performansi u usporedbi sa svojim prethodnicima....