Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Pokémon Go će u listopadu ukinuti podršku za starije iOS i Android mobitele

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji ne žele ili ne mogu kupiti napredniji mobitel.

Foto: Pixabay

Ako i dalje igrate Pokemon Go na starijem pametnom telefonu koji koristi starije operativne sustave, nažalost imamo lošu vijest za vas.

Tvrtka Niantic će sredinom listopada izdati ažuriranje za igru Pokemon Go, nakon kojeg korisnici mobitela ili tableta s Android 5.0 Lollipop ili iOS 10 ili 11 operativnim sustavom više neće moći igrati tu igru.

Twitter profil igre Pokemon Go potvrdio je da će se na listi uređaja na kojima više neće biti moguće igranje igre naći iPhone 5S i iPhone 6 iako oni mogu preuzeti iOS 12, piše The Verge.

“Uređaji iPhone 5S i 6 imaju samo 1 GB RAM-a, a mi ne želimo kočiti razvoj i implementaciju mogućnosti za većinu igrača koji imaju naprednije mobitele”, izjavili su iz tvrtke Niantic.

Pokemon Go možda nije toliko zahtjevna igra kad se usporedi s drugim, ali se u velikoj mjeri oslanja na kamere mobitela, GPS praćenje i 3D vizuale koji mogu utjecati na pražnjenje zastarjele baterije.

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji ne žele ili ne mogu kupiti napredniji mobitel.

Pokemon Go je i dalje vrlo popularan, a prošla godina je bila najuspješnija za tvrtku Niantic. Tijekom ove godine profit u drugom kvartalu iznosi 254 milijuna dolara unatoč pandemiji koronavirusa, pa se radi o rastu za 38 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Možda će vas zanimati

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...

Apple

Od svoje Serije 2, Apple Watch je stekao certifikat koji ga potvrđuje kao uređaj otporan na vodu do dubine od 50 metara. No, s...

Apple

Nakon otprilike mjesec dana beta testiranja, očekuje se da će iOS 17.1 biti dostupan široj javnosti sljedeći tjedan. Nadogradnja uključuje nekoliko novih značajki, ispravki...

Apple

U raspravi na Redditu, korisnik se žali da se dva odvojena alarma na njegovom iPhoneu nisu upalila. Nekoliko drugih korisnika također je izrazilo slične...