Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Pokémon Go je i dalje vrlo relevantan

Foto: Pixabay

Iako je Pokémon Go ovog tjedna napunio pet godina, još uvijek se drži prilično dobro s nadolazećim događajima, značajnim brojem obožavatelja i velikom zaradom.

Čini se da je Pokémon Go Nianticu donio više od 5 milijardi dolara od pokretanja u srpnju 2016. godine, u prosjeku milijardu dolara godišnje, prema analitikama Sensor Tower-a. Igra je započela kao viralna senzacija, ali očito je imala dovoljno snage da zadrži moć tijekom pet godina koliko postoji.

Sensor Tower tvrdi da su PokémonGo igrači potrošili 1,3 milijarde dolara u 2020. godini, postigavši prihod veći u odnosu na 2019. godinu za oko 400 milijuna dolara. Čini se da podaci Sensor Towera ukazuju da je igra ne samo preživjela pandemiju, već je izašla jača. Sensor Tower navodi Nianticova ažuriranja igre kao jedan od razloga uspjeha igre 2020. godine, jer ga je tvrtka prilagodila svijetu u kojem ljudi nisu mogli ići u šetnju ili se naći u većoj skupini ljudi, piše The Verge.

Iako Niantic nije objavio svoje brojeve ili razloga uspjeha, znamo da se planira nastaviti prilagođavati našoj novoj stvarnosti. Kako prelazimo u drugu polovicu 2021. godine, Niantic planira poništiti neke promjene koje je napravio kao odgovor na pandemiju, a neke zadržati i dodatno ih prilagoditi igri.

Bilo kako bilo, čini se da igra neće gubiti novac ni 2021. godine. Pokémon Go Fest online održat će se 17. i 18. srpnja, a neki gradovi će imati posebne događaje. Događaj će biti glazbene tematike, a ulaz će koštati 5 dolara umjesto 14, u čast petogodišnjice igre. Igru je nedavno pohvalila i legenda Nintenda Shigeru Miyamoto.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Supercell, finska tvrtka koja se bavi razvojem mobilnih igara, najavila je svoju sljedeću igru. Tvrtka je najpoznatija po svojim mobilnim hitovima poput Clash of...

Mobiteli

Veliki broj gaming studija s vremena na vrijeme najavi velike “čistke” u svojim online igrama, koje imaju za cilj pronalaženje i blokiranje varalica. To...

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji...

Mobiteli

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.