Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Samsung

Samsung predstavio Galaxy Tab A8: najnoviji tablet dizajniran za pravi multitasking današnjice

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novi Galaxy Tab A8, najmoćniji tablet uređaj dosad iz A serije tableta. Zahvaljujući svojim moćnim performansama smještenim u tanak i lagan dizajn, Galaxy Tab A8 spreman je za učenje, zabavu, povezivanje i još mnogo toga više. Galaxy Tab A8 dizajniran je da odgovara svakom životnom stilu i potrebama korisnika te se neprimjetno sinkronizira s drugim Galaxy uređajima za savršeno funkcionalan ekosustav.

„U svijetu u kojem su rad i učenje na daljinu postali svakodnevica, za mnoge su se tableti nametnuli kao životno nezamjenjiv uređaj. Tableti su savršen alat za sve naše online aktivnosti, kako kod kuće tako i van nje. Ljudi sve više koriste tablete za video pozive, u online učionicama, kao i za gejming i streaming pa smo iz tog razloga Galaxy Tab A8 opremili s zadivljujućim novim mogućnostima koje pomažu ljudima povezati se na novim razinama“, izjavio je Matthew Leem, podpredsjednik Globalne Brand Marketing Grupe, MX poslovanje (divizija Mobilnog iskustva) pri tvrtki Samsung Electronics.

Poboljšanja u svim segmentima

Iznimno lagan dizajn Galaxy Tab A8 tableta posjeduje prošireni zaslon od 10.5 inča s upečatljivo tankim okvirom omjera 16:10, što omogućava prirodnije iskustvo gledanja naspram starijih modela. Bilo da korisnici gledaju svoju omiljenu seriju, igraju igre s prijateljima ili pričaju s obitelji putem video poziva, četverostruki zvučnik s Dolby Atmos® tehnologijom pruža bogatu zvučnu kulisu s nenadmašno realističnom dubinom i detaljima zvuka.

Uz aplikaciju Samsung TV Plus koja nudi preko 200 besplatnih kanala, vlasnici Galaxy Tab A8 mogu uživati u live i on-demand zabavi koliko god žele. Za nove korisnike, Galaxy Tab A8 dolazi uz dva mjeseca YouTube Premium licence bez oglasa, kako bi svoje omiljene video sadržaje mogli gledati bez prekida, u pozadini ili bez spajanja na internet.

Uz nevjerojatan zaslon, Galaxy Tab A8 korisnicima Samsung Tab A serije donosi još moćnije performanse. CPU i GPU kapaciteti novog Galaxy Tab A8 povećani su za 10% kako bi osigurali brži i fluidniji rad bez frustrirajućeg zastajkivanja. Uz to, Galaxy Tab A8 nudi nekoliko dostupnih veličina pohrane podataka pa korisnici mogu izabrati verziju od 32GB i 64GB prostora za pohranu podataka. Uz novu mogućnost korištenja microSD kartice u svojem Galaxy Tab A8 tabletu, korisnicima je omogućeno i do 1TB dodatne memorije. Galaxy Tab A8 biti će dostupan s 3GB memorije. Baterija od 7,040mAh s brzim-punjenjem i do 15W omogućava korisnicima da satima streamaju svoje omiljene sadržaje, bez da moraju brinuti hoće li im se isprazniti baterija.

Galaksija puna pogodnosti i zaštite

Galaxy Tab A8 nudi vrhunski interaktivni edukativni sadržaj uz praktične mogućnosti roditeljskog nadzora da se djeci pruži stimulativno okruženje za učenje od kuće, ali i izvan nje. Korisnici mogu u trenu pristupiti sveobuhvatnoj snimci korištenja uređaja i njegove aktivnosti na jednom mjestu i odrediti ciljanu količinu korištenja uređaja te ju potom pratiti kroz tjedan. Zahvaljujući suradnji koju je Samsung ostvario s globalnim partnerima i mogućnostima personalizacije početnog zaslona razigranim ikonama i bojama, najmlađi korisnici mogu uživati u zabavnom iskustvu korištenja tableta prilagođenog upravo njima.

Za jednostavniji, moćni multitasking, zaslon uređaja može se podijeliti na dva dijela što omogućava korištenje dvije aplikacije istovremeno, a uz opciju Multi-Active Window može se dodati čak i pop-up prozor. Tijekom predavanja poput onih na fakultetu, korisnici mogu simultano komunicirati s kolegama, zapisivati bilješke te pratiti prezentaciju u isto vrijeme. Pri pregledavanju internetskih stranica, jednostavnim povlačenjem poveznice s trenutnog prozora u stranu zaslon će se podijeliti. Opcija Drag & Split automatski otvara prozor s drugim preglednikom čime omogućava dinamičnije pregledavanje internetskih stranica.

Uz stražnju kameru od 8MP, prednju kameru od 5MP i novu mogućnost snimanja zaslona, učenici, učitelji pa čak i gejmeri ne moraju se bojati da će nešto propustiti. Korisnici mogu snimati jasne, detaljne video zapise predavanja, ili čak snimiti svoj glas i video dok prezentiraju. Nadalje, korisnici mogu snimati napomene, isticati ključne točke ili pisati po zaslonu, kako bi u potpunosti dočarali ono što prezentiraju i govore i time omogućili drugima da bolje razumiju ono što žele reći. Brza copy-paste akcija omogućava fluidnu tranziciju s Galaxy Tab A8 tableta na Galaxy pametni telefon, bilo da se radi o dijeljenju teksta, web stranice, slika ili brojnih drugih materijala.

Korisnici mogu sigurno i bezbrižno uživati u svim mogućnostima koje pruža Galaxy Tab A8 jer je osiguran vodećom Samsung Knox sigurnosnom platformom s višestrukom zaštitom. Tehnologija prepoznavanja lica garantira vlasnicima Galaxy Tab A8 da samo oni mogu pristupiti uređaju. Neprekidna zaštita temeljnog softvera osigurava da vanjske prijetnje ne mogu pristupiti uređaju.

Dostupnost

Galaxy Tab A8 bit će dostupan u sivoj, srebrnoj i novoj rozo zlatnoj varijanti od siječnja 2022. Za više informacija, posjetite Samsung.com/hr.

Možda će vas zanimati

Samsung

Samsung, poznati južnokorejski tehnološki gigant, najavio je uoči sajma potrošačke elektronike CES 2024 uzbudljiv niz novih proizvoda. Među njima su i revolucionarni zasloni opremljeni...

Apple

Najinovativnije značajke na Android uređajima često su plod suradnje između vodećih proizvođača Androida. Na primjer, funkcije multitaskinga koje su prvotno bile ekskluzivne za Samsungove...

Mobiteli

Pionir u sferi digitalne umjetnosti, ugee, ponovno je pokrenuo kreativni vrtlog velikim otkrivanjem još jednog najnovijeg magnum opusa: monitora za crtanje UE12 Plus. Uz...

Mobiteli

Ugee, istaknuti igrač na polju digitalne umjetnosti, predstavio je svoju najnoviju ponudu, mobilni tablet za crtanje ugee Q6. Ovaj revolucionarni uređaj odlikuje se prenosivošću,...