Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Samsung

Samsung predstavio brži autofokus u novim image senzorima

Riječ je o Isocell GN1 čipu, s pikselima veličine 1.2 mikrometra.

Foto: Samsung

Samsung je predstavio novi image senzor rezolucije 50 MP, koji posjeduje phase detection auto-fokus (PDAF). Riječ je o Isocell GN1 čipu, s pikselima veličine 1.2 mikrometra. Svaki piksel posjeduje dvije fotodiode koje primaju svjetlost iz različitih kutova (proces koji se naziva dual pixel technology).

Ovo omogućuje brži autofokus, ali i uspostavljanje rezolucija fotografija koje su usporedive sa senzorima od 100 megapiksela. Novi senzor također posjeduje Samsungovu Tetracell tehnologiju u kojoj se četiri piksela kombiniraju u jedan kako bi se apsorbiralo više svjetla i dobile svjetlije fotografije u slabo osvijetljenim uvjetima.

Kombinacija ove dvije tehnologije omogućuje znatno ubrzanje autofokusa u slučajevima lošeg osvjetljenja, ali i dobivanje kvalitetnijih i oštrijih fotografija u takvim uvjetima. Isocell GN1 čip je, pored toga, sposoban za snimanje videa u 8K rezoluciji, s 3 fps i stabilizacijom slike, kao i HDR snimanje u realnom vremenu.

Samsung je trenutno na drugom mjestu na globalnom tržištu image senzora, na kojem trenutno dominira Sony.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Samsung

Tvrtka Samsung Electronics je na jučerašnjem virtualnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+.

Samsung

Galaxy Note20 serija stvorena je za produktivnost te se s lakoćom povezuje s ostalim Galaxy uređajima, stvarajući poseban ekosustav koji pruža više fleksibilnosti i...

Samsung

Samsung je predstavio Galaxy Z Flip 5G, uređaj koji spaja već nadaleko poznati pametni telefon s munjevitom brzinom 5G mreže, kreirajući potpuno novo korisničko...

Samsung

Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti "novog normalnog" jer ostati povezan i funkcionalan postaje ključni dio novonastale svakodnevice.

Oglašavanje