Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Sat receiver Android – Vigica C90S Recenzija

Imam priliku predstaviti vama najnoviji Android TV box koji ima ugrađen DVB-S2 tuner znači nešto slično kao satelitski receiver s Android sustavom. Nedavno sam recenzirao drugi model pod imenom C60S koji je bio jako dobar i mnogo mnogo više u tom cjenovnom razredu. Dakle, ovaj put imam satelitski receiver Vigica C90S. Koji je gotovo identičan kao C60S, s nešto drugačijim dizajnom i jačim hardverom. Dakle, nadam se da će biti iste kvalitete kao i ovaj prethodni model.

Dizajn

Uređaj je izrađen od plastike, ništa više ništa manje i stvarno ne znam što još mogu reći o dizajnu. Dakle, klasični dizajn kao i kod mnogo drugih sličnih uređaja poput satelitskih receivera. Kada govorimo o utorima, svi priključci nalaze se na stražnjoj strani, kao što možete vidjeti na fotografijama. Ukupna kvaliteta izrade je dobra, a uređaj je praktičan za korištenje.

20150404_133327

20150404_132832

Hardver, performanse

Vigica C90S ima nešto jači hardver u odnosu na C60S model. Jer ima quad core CPU i quad core GPU dok C60S ima dual core procesor i dual core GPU. Također za pohranu ima 8 GB memorije, dok stariji model ima 4GB. Sve ostalo je isto i tijekom korištenja sam primijetio da je C90S malo brži u radu. Igrao sam nekoliko igrica, također sam pogledao nekoliko filmova, YouTube i sve radi kao što bi trebao i raditi. Uglavnom nisam naišao na neke probleme tokom korištenja poput lagova. Pa mogu slobodno reći da ćete biti zadovoljni s uređajem.

5654654645

Softver i sučelje

Dolazi s Android 4.2.2 operativnom sustavom, gdje korisničko sučelje je vrlo slično starijem modelu. Naravno da ima nekoliko unaprijed instaliranih korisnih aplikacija poput Kodi. Rad u korisničkom sučelju je ugodno jer je sustav brz i fluidan.

654645645645

KODI

Kao što sam rekao ranije isprobao sam Kodi na više načina. Želio sam pogledati specifičan sadržaj, a kad sam instalirao potrebne dodatke KODI je radio iz prvog pokušaja. Dakle, uživancija je zagarantirana.

23423432

423432

Vigica C90S Aplikacija za Satelitski Receiver – Cardsharing podrška

Vigica C90S je sasvim drugačiji Android TV box od drugih sličnih uređaja, jer ima dodatno ugrađen DVB-S2 tuner. Po mom osobnom mišljenju to može biti vrlo korisno, jer primjerice ne morate imati dva uređaja istovremeno. Također možete se brzo i lagano prebaciti iz satelitske na klasični Android sustav i obratno. C90S ima sve značajke kao bilo koji drugi satelitski prijemnik, podržava sve DiSEqC standarde i USALS isto tako pa možete normalno koristiti satelitski motor.

234324

645645645

Također mislim da će svi biti zainteresirani dali Vigica C90S podržava card sharing. Mogu slobodno reći da to podržava, a vi jednostavno možete koristiti CS samo pritiskom 111111 koji vas vodi do skrivenog izbornika. Isto tako znam da postoji gotova Android aplikacija za card sharing koju možete instalirati kao bilo koju drugu aplikaciju. CS radi jako dobro i tijekom gledanja TV kanala, programi nisu trzali i brzo su se otvarali.

645fgdhgf

bnfhfg

Povezivanje

Vigica C90S ima LAN port i Wi-Fi za povezivanje na raspolaganju. Dakle, imate mogućnost izabrati koju vrstu veze trebate. Hoćete li koristiti bežićnu ili žičanu vezu to je do vas. U svakom slučaju WIFI ima jako dobar domet i signal je stabilan.

Zaključak

Tako nakon nekoliko dana korištenja i testiranje Android TV uređaja Vigica C90S moram reći da sam vrlo impresioniran, jer za taj cjenovni rang je vrlo dobar uređaj. Nudi brojne korisne značajke, uključujući i Kodi, satelitsku televiziju sa Card sharing podrškom. Operativni sustav je stabilan i vrlo dobro optimiziran. Sveukupno gledajući, ako tražite ovakav tip uređaja onda definitivno razmislite o kupnji jer je isto tako i vrlo povoljan. Za više informacija posjetite njihovu službenu web stranicu.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...