Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Serviser u istočnoj Turskoj napravio kolekciju od preko 1.000 starih mobitela

Foto: AA

Şahabettin Özçelik, serviser mobitela iz turske provincije Van, popravkom mobitela počeo se baviti prije 20 godina. Osim toga, odlučio je skupljati stare modele mobitela, a do sad je napravio kolekciju od tisuću mobilnih uređaja.

Kolekcija je bila puno veća prije nego što su lopovi ušli u njegovu kuću i ukrali 700 od 1.700 mobilnih uređaja različitih modela koje je Özçelik prikupio tijekom svog rada.

Özçelik, koji preostale mobitele izlaže u sobi svoje kuće, pažljivo se brine o mobitelima koji su se prodali u tisuće primjeraka u vrijeme njihove proizvodnje.

Rekao je da se ovim poslom počeo baviti prije 20 godina jer su ga zanimali mobiteli i tada je počeo skupljati stare modele.

Podsjetio je da se stari modeli mobitela više ne porizvode zbog stalnog razvoja novih modela mobitela.

“Nakon određenog vremena odlučio sam napraviti kolekciju misleći da ljudi neće moći pronaći ove mobitele. Imam mobitele koje sam upravo kupio i popravio. Držim ih u svojoj kući. Svi mobiteli rade, baterije također. Imao sam kolekciju od 1.700 mobitela, ali ukrali su 700.”, pojasnio je Özçelik.

Također, istakao je da su svi mobiteli vrlo rijetki i da imaju veliku vrijednost.

“I ranije su mi davali razne ponude, ali ja nisam dao svoju kolekciju. Pripremio sam sobu u svojoj kući posebno za mobitele. Povremeno mi je teško održavati mobitele, ali trudim se održati ih u najboljem mogućem stanju.”, nadodao je Özçelik, a prenosi Daily Sabah.

Možda će vas zanimati

Igre

Mobilne igre svakim danom postaju sve potpunije i naprednije, omogućujući da uživate u iskustvima sličnim onima koje možete imati s vašim konzolama ili računalima....

Xiaomi

Nedavno je otkriveno kako POCO vrijedno radi na nadolazećim X4 i X4 NFC uređajima, od kojih će prvi biti namijenjen indijskom tržištu bez NFC-a,...

Xiaomi

Nakon što je u drugom kvartalu 2021. godine Xiaomi ostvario nevjerojatan skok prodaje od čak 83 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine,...

Mobiteli

Kako bi se aktivirao "Drunk Mode", korisnici trebaju odabrati aplikacije koje žele zabraniti te postaviti "provjeru trijeznosti" koju će biti potrebno zadovoljiti kako bi...