Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Snapchat želi postati sigurnija platforma za tinejdžere s više roditeljskog nadzora

Foto: Pixabay

Snap je odlučio poduzeti određene korake kako bi osigurao sigurnije iskustvo za svoje najmlađe korisnike. Tvrtka radi na skupu alata za obiteljsku sigurnost.

U intervjuu na WSJ Tech Live (putem TechCruncha), izvršni direktor Evan Spiegel govorio je o svojoj viziji koja bi omogućila roditeljima da prate svoje tinejdžere dok se služe Snapchatom.

“Jedan od ciljeva proizvoda je otvoriti dijalog između roditelja i djece o njihovim iskustvima u aplikaciji” rekao je Spiegel, nadajući se da će se pomoći roditeljima u vrijeme kada slične platforme negativno utječu na mlade tinejdžere. Uz to, Spiegel je također spomenuo da rade na internom sustavu roditeljske kontrole koji se zove “Obiteljski centar”, piše The Verge.

Iako tvrtka još nije spremna podijeliti pojedinosti o najavljenim proširenim roditeljskim nadzorima, ipak je nataknula da roditeljski alati koje razvija imaju za cilj omogućiti roditeljima bolji uvid u aktivnost svoje djece kako bi ih jednostavnije zaštitili, a na načine koji ne ugrožavaju njihovu privatnost ili sigurnost podataka.

Prošlog mjeseca, Snap je najavio zapošljavanje osobe na mjesto “Globalnog voditelja za sigurnost platforme”, koja će biti zadužena za organiziranje i proaktivnost sigurnosne strategije tvrtke. Iz tvrtke su također naveli da je njihov cilj pomoći educirati i osnažiti mlade ljude da donesu ispravne odluke kako bi poboljšali svoju sigurnost na internetu, a uz to žele pomoći roditeljima da budu zvijezde vodilje djeci dok se koriste digitalnim uslugama.

Ovakav potez će zapravo biti nadogradnja roditeljskih alata, s obzirom na to da roditeljski alati za Snapchat već postoje, ali nisu toliko invazivni kao određene usluge trećih strana. Ipak, alati trećih strana trenutno imaju ograničenja na popularnim uređajima poput iPhonea, a to predstavlja temeljni nedostatak.

Omogućavanje trećim stranama da prikupljaju informacije o tinejdžerima u ime sigurnosti predstavlja opasan presedan za privatnost i sigurnost. Osim toga, ako Snapchat na kraju dopusti drugim korisnicima (roditeljima) da vide što njihova djeca rade, negdje se stvaraju rupe u privatnosti što bi moglo imati dodatne posljedice.

Iako bi roditeljima koristio dubinski uvid u aktivnost njihove djece, Spiegel je u pravu kada kaže da bi roditelji trebali otvoreno razgovarati s djecom o tehnologiji koju koriste i naučiti ih kako se odnositi prema uznemiravajućem sadržaju na tim platformama.

U svibnju se tvrtka Snap suočila s tužbom zbog smrti tinejdžera koji je podlegao zlostavljanju putem interneta. U to vrijeme, tvrtka je odgovorila povlačenjem pristupa API-iju iz dvije aplikacije za anonimne poruke, iako se njihovo korištenje od strane maloljetnika čini kao previd za tvrtku. Obiteljski centar bi trebao bolje zaštiti tinejdžere bez ugrožavanja privatnosti i omogućiti roditeljima bolji nadzor djece.

Možda će vas zanimati

Apple

Apple je priznao da su pritužbe korisnika kako se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrijavaju točne, izvijestio je Forbes. Međutim Apple isto tako...

Mobiteli

U današnje vrijeme, mobilni telefoni postali su neizostavan dio našeg svakodnevnog života, bez obzira koristimo li ih za posao, zabavu ili društvene aktivnosti. Međutim,...

Android

Google je objavio prvi detaljniji pregled za razvojne programere, u kojem je objasnio koje bi značajke trebao imati Android 14. Taj pregled također nam...

Android

Mobiteli su uređaji koji su gotovo konstantno uz nas i ne idemo nigdje bez njih. Oni nude funkcije poziva i poruka koje bi nam...