Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sony predstavio mobitel s HDMI portom

Sony Xperia Pro model ima jedinstvenu funkciju – mogućnost povezivanja putem HDMI kabela.

Foto: Sony

Sony je početkom 2020. godine predstavio svoj prvi 5G mobitel, a nedugo nakon najavio još napredniji Pro model. Ostatak godine nije bilo spomena o novom modelu, no nakon duge šutnje, Xperia Pro napokon se pojavila i najavljena je prodaja u SAD-u po cijeni od 2.500 dolara.

Cijena novog Xperia Pro uređaja sugerira da nije namijenjen svima. Iako tvrtka Sony navodi da ga svatko može kupiti i koristiti, najnoviji pametni telefon namijenjen je video profesionalcima koji rade na terenu, piše Engadget.

Naime, Sony Xperia Pro model ima jedinstvenu funkciju – mogućnost povezivanja putem HDMI kabela.

Osim toga, uređaj ima manje-više iste karakteristike kao i Sony Xperia 1 II, njihov najbolji mobitel do sada, pa izgleda da samo HDMI uzlaz “vrijedi” dodatnih 1.000 dolara.

Istina je da Sony Xperia Pro ima nešto više RAM memorije i prostora za skladištenje nego Xperia 1 II, kao i 5G kompatibilnost. No, nismo sigurno da to može opravdati cijenu.

HDMI portovi kod mobitela nisu novi koncept. Mnogi proizvođači su eksperimentirali s dodavanjem HDMI izlaznih portova početkom 2010-ih, između ostalog i giganti kao što su Samsung, Nokia, Blackberry, pa čak i sam Sony.

Taj trend nije dugo zaživio jer su tehnologije kao što je Google Chromecast olakšale prebacivanje medija s mobitela bez potrebe za kabelima ili portovima.

Iz tvrtke Sony navode da ipak postoji velika razlike kod Xperia Pro modela jer nudi “input”, a ne “output” HDMI i tako postaje prvi mobitel koji nudi ovu vrstu HDMI porta.

Jasno je da Sony ovim uređajem cilja na kreatore video zapisa, a nova funkcija omogućuje korištenje kamere kao live displaya ili za direktno online streamanje HD video zapisa.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Mobiteli

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Mobiteli

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Mobiteli

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...