Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

SuperEQ S2, Bluetooth ANC slušalice [RECENZIJA]

U zadnje vrijeme relativno često pišem o slušalicama. Neki dan sam vam predstavio SuperEQ, novi brand na sve kompetitivnijem tržištu. Relativno niska cijena komponenti napravila je pravu pomutnju i novi proizvođači niču kao gljive. SuperEQ nije novi proizvođač u punom smislu riječi, nego podbrand kompanije OneOdio. SuperEQ u ovom trenutku ima dvoje slušalice u ponudi: model S1 kojeg sam recenzirao te S2 o kojem upravo čitate. OneOdio proizvode sam recenzirao u nekoliko navrata, a i za jedne i druge generalno mogu reći da su odličan izbor po principu uloženo/dobiveno. S2 je jako zanimljiv model, osobito za školarce i tinejdžere. Pružaju dobar zvuk, solidno su građene i izuzetno su udobne za nošenje. Posebno ističem da dolaze s EU skladišta i zbilja su jeftine, pa ako ste srednjoškolac ili u kući imate jednog, ovo je recenzija za vas.

O slušalicama

SuperEQ S2 mogu se kupiti u nekoliko nijansi, a mene je zapala najzanimljivija među njima, ona narančasto-zelena. Budući da su over-ear modeli obično glomazni, SuperEQ je ovdje odlučio ići drugačijim pravcem. S2 je stoga on-ear model, koji ide na uho i ne prekriva ga u cijelosti kao model S1. Memorijska pjena na slušalicama je mekana i udobna, a njome je obložen i držač iznad glave. Zbog toga su prilično dobro zvučno izlorane, mada se ne mogu mjeriti s over-ear modelima. Zvuk iz njih nema distorzije niti kad se slušaju na maksimalnoj glasnoći.

Mogu se preklopiti radi lakšeg spremanja i prenošenja, a svaka se slušalica može dodatno zarotirati za 90 stupnjeva. Svaka se pojedina slušalica također može povući niz metalni nosač, čime se prilagođava glavi vlasnika. S masom od samo 210 grama, ovo su također vrlo lagane slušalice, najlakše koje sam do sada imao na recenziji.

Više s Geek.hr: SuperEQ S1 recenzija bežičnih slušalica

Budući da su jeftine, stigle su u mekanoj kartonskoj kutiji. Srećom, na njoj nije bilo nikakvih oštećenja. Osnovne informacije o SuperEQ S2 nalaze se već otisnute na kutiji, uključujući i poziv da registrirate svoje S2 na stranici proizvođača. Ovo preporučam, jer ćete dobiti 24 mjeseca jamstva na proizvod. Ako ste čitali dosadašnje recenzije OneOdio slušalica, onda znate da puno toga daju sa svojim proizvodima. Uz slušalice, u paketu su USB kabel za punjenje tipa C, adapter za korištenje u zrakoplovu, 3,5 mm kabel za spajanje na mobitel ili laptop, kožna vrećica za spremanje slušalica te papirologija. Nosač za slušalice je ovog puta izostao. Natpis na kutiji ‘Be young, be free’ daje do znanja kome su slušalice namijenjene.

Kako se koriste SuperEQ S2

Bežično povezivanje vrši se pomoću Bluetootha pete generacije. Proizvođač ističe kako je autonomija do 25 sati, što je ugrubo točno. Baterija ima kapacitet od 500 mAh i punjenje traje oko dva sata, ali možete ih koristiti čak i ako su prazne. Dovoljno je povezati ih na mobitel ili laptop pomoću 3,5 mm kabela.

Budući da su primarno bežični model, koriste se i za hands-free telefonske razgovore. Kvaliteta je pritom dobra, mada ćete imati određenih smetnji ako telefonirate na otvorenom. Zbog vjetra ili okolne buka glasnije ćete razgovarati, jednostavno zato što je mikrofon daleko na slušalici. Ako ste u zatvorenom, to neće predstavljati problem.

SuperEQ S2 imaju podršku za aktivno poništavanje zvuka (ANC), što je iznenađujuće s obzirom na njihovu nisku cijenu. Naravno da ANC nije učinkovit kao kod skupih ili profesionalnih modela, ali prigušit će okolnu buku. Sasvim dovoljno da uživate u omiljenoj pjesmi. Sve funkcija koje S2 imaju kontroliraju se pomoću dugmadi skrivene na poklopcu desne slušalice. Dugmad za glasnoću ujedno služi za prebacivanje između pjesama, a iznad njih je ANC dugme. Imajte na umu da ANC funkcija relativno brzo troši bateriju, pa je ne koristite ako nije potrebna. Dugme za uključivanje ujedno služi za bežično povezivanje, primanje i prekid telefonskih razgovora. Između ovih prekidača smještena je LED-ica, koja daje do znanja da su slušalice uključene odnosno da traje povezivanje.

Link ispod teksta vodi na EU skladište proizvođača, pa ako se odlučite na kupnju geek.hr ima kupon za 20% popusta. Glasi BEST20OFF i vrijedi za ograničenu količinu slušalica. U slučaju da propustite ovaj kupon, uvijek možete računati na kupon NEWVIP10 koji daje 10% popusta za novog kupca. Ove slušalice možete kupiti i u drugim nijansama, izaberite si boju koja vam odgovara.

POSJETI STRANICU PROIZVOĐAČA (EU SKLADIŠTE)

Zaključak

Velika konkurencija je pravi blagoslov za nas kupce, što drugo reći. SuperEQ S2 trenutno koštaju 35,99 eura i nije mi jasno po kojem principu mogu biti tako jeftine. Daleko od toga da su savršene, ali za te novce su izvrsna kupnja. Znao sam prigovarati i biti sitničav za OneOdio modele koje sam recenzirao, ali ovdje niti uz najbolji trud ne mogu naći manjkavost koja bi vas odgovorila od kupnje. SuperEQ S2 su udobne, dobro napravljene i imaju dobar zvuk. Uz to su šarene, baš onako mladenački zaigrane. Moja 11-ogodišnja kćer ih je već prisvojila i na njima sluša Avu Max. Preporuka.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Tutoriali

Mobiteli su jedna od najprljavijih stvari koje imamo u kući, pa bi u vrijeme pandemije koronavirusa posebno trebalo obratiti pozornost na njihovu čistoću. Svjetska...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...