Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Mobiteli

ThL T6 Pro recenzija

ThL T6 Pro (1)

Thl je od prije poznata Kineska kompanija koja je nedavno predstavila novi niskobudžetni mobitel. Riječ je o modelu T6 Pro koji bi prema mojim saznanjima trebao biti najjeftiniji 5-inči HD telefon. S obzirom da uglavnom svi prethodni njihovi modeli su bili vrlo dobri isto tako se nadam da će i ovaj uređaj biti zadovoljavajući. Osim toga što doista možemo očekivati od mobitela čija je cijena oko 120$?

T6 Pro je u principu više-manje istih gabarita kao i drugi 5-inčni pametni telefoni. Na prednjoj strani je smještan ekran gdje se ispod nalaze tri kapacitivne tipke koje nemaju osvjetljenje. Dok se iznad ekrana nalaze prednja kamera i zvučnik.

Na stražnjoj strani je smještena glavna kamera s LED bljeskalicom i malo niže je utisnut THL logotip tvrtke. Uređaj je dostupan u dvije boje bijela ili crna. Bez obzira na odabir boje prednja strana je uvijek crne boje dok su rubovi i poklopac u željenoj boji. Uređaj je u potpunosti izrađen od plastike i kvaliteta odgovara cjenovnom rangu.

ThL T6 Pro (4)

ThL T6 Pro (5)

Kao što sam na početku naveo mobitel ima 5-inčni HD IPS ekran. Realno gledajući ekran je vrlo dobar i zasigurno je među boljima u ovom cjenovnom razredu. Prikaz boja je istovremeno dobar i ugodan za oko. Također kut gledanja je jednako dobar zahvaljujući IPS tehnologoji. Jedini minus ako ga možemo smatrati manom je nedostatak zaštite za ekran. Mada uređaji slične ili iste cijene uglavnom nemaju zaštitu.

ThL T6 Pro (2)

ThL T6 Pro (3)

Iz mojeg iskustva nisam previše iznenađen s hardverom koji ima Thl T6 Pro. Dolazi s osmojezgrenim procesorom MT6592M gdje osam jezgri juri brzinom 1.4GHz. Uz to ima ugrađeno 1GB RAM-a s 8GB interne memorije za pohranu podataka s mogućnošću proširenja maksimalnog 32GB. Za jeftiniji mobitel ovo je jako dobra hardverska kombinacija koja će u većini slučajeva biti dovoljno snažna za vaše potrebe. Isto tako sam ugodno iznenađen nakon testiranja jer su benchmark rezultati vrlo dobri.

ThL T6 Pro (vellamo)

Kinezi su shvatili da trebaju pratiti trend na mobilnom tržištu stoga T6 Pro dolazi s instaliranim Android 4.4.2 sistemom. Nakon kraćeg korištenja prema mojoj procjeni tek je manji dio korisničkog sučelja kozmetički izmjenjen. Od noviteta postoji nova funkcija koja omogućuje uštede energije dok ostale funkcije su standardne. Sistem je veoma brz i fluidan.

ThL T6 Pro (android)

Kad su u pitanju funkcije poput GPS-a, WIFI-a ili pak 3G mreže, Thl je dobro odradio posao na tom području jer sve radi onako kako bi i trebalo raditi. Pa najprije bih rekao par riječi o 3G mreži jer se ona još uvijek najviše koristi u Hrvatskoj, a vrlo dobro znamo da dobar dio kineskih mobitela nema podršku za frekvenciju 900Mhz. T6 Pro podržava sve frekvencije uključujući i navedenu frekvenciju 900Mhz što je svakako prednost. Osim toga GPS radi bez problema bez potrebe dodatnih podešavanja ili modifikacija gdje je kod testiranja preciznost bila 4 metra.

ThL T6 Pro (gps)

Ako volite fotografirati, a nemate dovoljno love za neki skuplji uređaj ili mobitel tada će T6 Pro biti sasvim dobar izbor. Kada malo bolje razmislim mogu slobodno reći da tek nekoliko mobitela u ovom cjenovnom rangu ima dobru ili vrlo dobru glavnu kameru. Moram priznati da sam ugodno iznenađen jer fotke su poprilično oštre i vrlo prirodne. Inače glavna kamera je opremljena s 8 MP senzorom i LED bljeskalicom koja je srednje jakosti. Također možete vidjeti nekoliko primjera fotografija.

ThL T6 Pro camera (6)

ThL T6 Pro camera (7)

Thl se je odlučio ovaj pametni telefon opremiti s baterijom koja ima kapacitet 1900 mAh. Nakon testiranja rezultati su sljedeći: oko 3h igranja igrica, oko 5h gledanja Youtube filmova i oko 20h razgovora.

Kao zaključak mogu reći da je Thl T6 Pro vrlo kvalitetan uređaj. I vjerujem da je za cijenu od 120$ jako dobar izbor. Ako se odlučite na kupnju možete ga kupiti ovdje.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...