Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Top tri jeftina mobitela

Entry level i mid range mobiteli postaju sve bolji, pa ne postoji nikakav razuman razlog zašto ne bi uštedjeli novac pri kupnji svog novog uređaja.

Foto: Samsung

Kako u posljednje vrijeme flagship uređaji postaju sve skuplji, kao odgovor na to zakuhava se i borba na tržištu jeftinijih uređaja.

Entry level i mid range mobiteli postaju sve bolji, pa ne postoji nikakav razuman razlog zašto ne bi uštedjeli novac pri kupnji svog novog uređaja. Vrlo često se razlika između najskupljih i svih ostalih modela mobitela svodi na bolje kamere, veći ekran ili kvalitetno kućište.

Međutim, tu se postavlja sljedeće pitanje: Može li prosječan korisnik primijetiti sve te finese? Odgovor je – uglavnom ne.

Većina ljudi koristi mobitel za svakodnevne stvari i nije im potrebna neka posebna opcija koju nude samo flagship uređaji. Ako ne želite potrošiti 1.000 eura ili više za svoj novi uređaj, portal Android Central je odabrao nekoliko dobrih jeftinijih mobilnih uređaja. Cijena najskupljeg uređaja na ovoj listi je oko 350 eura, što možda graniči s mid-range klasom uređaja.

1. Motorola G8 Power

“Power” u imenu ovog Motorola mobitela nalazi se zbog njegove najbolje karakteristike – baterije od 5.000 mAh koja traje i traje. Uz solidan dizajn i više nego solidne karakteristike za taj novac (Snapdragon 665,4G RAM itd.), Motorola G8 Power je odličan izbor.

2. Samsung Galaxy A71

Najveća prednost Galaxy A71 uređaja su njihove kamere. Uz to, nude i pristojno dugo trajanje baterije, AMOLED zaslon, pa je ovo svakako jedan od modela na koje vrijedi obratiti pozornost. Što se kamera tiče, spomenuti model ima četiri kamere, glavnu od 64MP, širokokutnu od 12MP i 5MP makro i 5MP portret.

3. Nokia 5.3

Tvrtka Nokia stvara solidne mobitele po prihvatljivim cijenama, a ovaj model je upravo jedan od takvih. Od dizajna, preko Android One (što obećava ažuriranja sve do 2022. godine), pa sve do Snapdragon 665 chipseta, riječ je o odličnom modelu za skromnu cijenu koji je namijenjen nezahtjevnim korisnicima.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

U brzom svijetu tehnologije, pametni telefoni se razvijaju nevjerojatnom brzinom, uvodeći značajke koje nas ne samo oduševljavaju, već i ponovno definiraju način na koji...

Mobiteli

Vlasnici pametnih telefona često mogu čuti različite savjete u upute kako koristiti svoje baterije. U moru različitih informacija i dezinformacija, teško je ponekad razlikovati...

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...

Samsung

S dolaskom ljeta, dolazi i velik broj Samsung Galaxy uređaja. Samsung je nedavno otkrio da će se njegov godišnji događaj Galaxy Unpacked održati u...