Tutoriali

Kako zaustaviti automatsko pokretanje videa i zvuka na Facebooku?

Video je među najčešće dijeljenim sadržajem na Facebooku, što dijelom može zahvaliti automatskom pokretanju prilikom listanja kroz sadržaj. Facebook je kompanija koja živi od reklama, zbog čega te tjera da pogledaš barem dio videa, želiš li to ili ne. Uz video se automatski pokreće i zvuk, što zna biti prilično nezgodno na mjestima gdje se ne smije “fejsati”. Na poslu, recimo. Iz automatskog pokretanja videa i zvuka dolazi još jedna neugodna sitnica: nemilice se troše megabajti, a kako je kvaliteta videa sve veća, dogodi se da se kompletna tarifa od 5 ili 6 GB potroši za samo jedan dan. Srećom, nije teško isključiti zvuk i video, mada treba malo prošešljati kroz opcije da se do toga dođe. Idemo!

Više s Geek.hr: Kako duboko obrisati Android uređaj?

Prvo: Kad otvoriš Facebook, dodirni tri vodoravne crte u gornjem desnom uglu. To su postavke aplikacije u kojima ćemo naći što nam treba.

Dodirni tri vodoravne linije gore desno

Drugo: Listaj kroz izbornik prema dnu. Kao što sam rekao, opcija za isključivanje dobro je skrivena i Facebook zapravo ne želi da se ona isključi.

Listaj, listaj…

Treće: Otvori “Postavke i privatnost”. Odmah ispod toga je opcija “Postavke”, otvori ju i listaj na samo dno.

Četvrto: Otvori “Medijski sadržaji i kontakti”, kako je naziv kartice koja nas zanima.

Peto: Na vrhu je opcija “Zvukovi u aplikaciji”. Isključi ju! Ovime smo se riješili zvuka kad se pokrene video, a sad idemo i na sam video.

Isključi “Zvukovi u aplikaciji” i riješi se zvuka

Šesto: Nešto niže u istoj kartici je “Automatska reprodukcija”. Dodirni za otvaranje opcije.

Otvori “Automatska reprodukcija”

Sedmo: Između tri mogućnosti, izaberi posljednju, “Videozapise nikad ne reproduciraj automatski”, čime ćeš isključiti automatsko pokretanje videa.

Izaberi opciju “Videozapise nikad ne reproduciraj automatski”

Osmo: Gotovo! 🙂

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh