Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Uređivanje Word, Excel i Powerpoint datoteka na Androidu postaje puno lakše

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Foto: Pixabay

Korisnici G Suitea sada će moći uređivati, komentirati i surađivati na datotekama Microsoft officea na Android uređajima uz pomoć Googleovog softvera za uredsku produktivnost, piše ZDNet.

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Uređivanje Officea u G Suiteu zamijenit će Quickoffice, ukinutu mobilnu aplikaciju koja je izvorno bila namijenjena Symbian OS mobitelima, a proširena na Android 2010. godine kako bi korisnicima omogućila pregled, stvaranje i uređivanje dokumenta Microsoft Officea. Google ga je još nazvao i Office Compatibility Mode.

Značajka uređivanja u G Suite nudi alate za suradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane mogućnosti dijeljena i kontrole. Također, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte.

Da bi koristili Office uređivanje, korisnici će morati otvoriti Google Drive i tamo spremiti Office datoteku na kojoj žele raditi. Na Google Driveu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu kliknuti na “Otvori u Google dokumentima/tablicama/slideovima”.

Značajka podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Spomenuta opcija počela se uvoditi za korisnike od 8. rujna 2020. godine. Trenutno se ne spominje dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, no Google je ranije najavio da će iOS postati dostupan kasnije ove godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam...

Aplikacije

Mobilne igre svakim danom postaju sve potpunije i naprednije, omogućujući da uživate u iskustvima sličnim onima koje možete imati s vašim konzolama ili računalima....

Google

Svidjelo se to nama ili ne, čini se da i Google prati Apple i Samsung kad je riječ o odbacivanju punjača iz kutije uređaja....

Google

Google je na ovogodišnjoj I/O konferenciji govorio o Android 12 operativnom sustavu i njegovim poboljšanjima. Jedno od njih je nagovijestilo neke nove funkcionalne promjene,...

Oglašavanje