Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Mobiteli

Uređivanje Word, Excel i Powerpoint datoteka na Androidu postaje puno lakše

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Foto: Pixabay

Korisnici G Suitea sada će moći uređivati, komentirati i surađivati na datotekama Microsoft officea na Android uređajima uz pomoć Googleovog softvera za uredsku produktivnost, piše ZDNet.

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Uređivanje Officea u G Suiteu zamijenit će Quickoffice, ukinutu mobilnu aplikaciju koja je izvorno bila namijenjena Symbian OS mobitelima, a proširena na Android 2010. godine kako bi korisnicima omogućila pregled, stvaranje i uređivanje dokumenta Microsoft Officea. Google ga je još nazvao i Office Compatibility Mode.

Značajka uređivanja u G Suite nudi alate za suradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane mogućnosti dijeljena i kontrole. Također, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte.

Da bi koristili Office uređivanje, korisnici će morati otvoriti Google Drive i tamo spremiti Office datoteku na kojoj žele raditi. Na Google Driveu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu kliknuti na “Otvori u Google dokumentima/tablicama/slideovima”.

Značajka podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Spomenuta opcija počela se uvoditi za korisnike od 8. rujna 2020. godine. Trenutno se ne spominje dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, no Google je ranije najavio da će iOS postati dostupan kasnije ove godine.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Google je ovih dana poslao pozivnice za svoj događaj “Made by Google”, koji će se održati 4. listopada 2023. godine, i prilično je izvjesno...

Android

Nekoliko korisnika Google Pixel uređaja okrenulo se Redditu kako bi izrazilo svoju zabrinutost zbog raznih problema s kojima su se susreli nakon nedavnog lipanjskog...

Mobiteli

Google je nedavno najavio Pixel 7a, a pažnja je već usmjerena na sljedeće telefone, Pixel 8 i Pixel 8 Pro. No, iznenađujuće je da...

Mobiteli

Prošlo je više od godinu dana otkako je Motorola “osvježila” svoj Moto G Power, ali novo izvješće tvrdi da tvrtka radi na ažuriranom modelu....