Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Android

Google Pixel ima probleme s pregrijavanjem i baterijom nakon nadogradnje

Google Pixel 6
Foto: Shutterstock

Nekoliko korisnika Google Pixel uređaja okrenulo se Redditu kako bi izrazilo svoju zabrinutost zbog raznih problema s kojima su se susreli nakon nedavnog lipanjskog ažuriranja značajki Google Pixela. Izvješća uključuju prekomjerno pražnjenje baterije, probleme s pregrijavanjem, smanjenu kvalitetu signala i poteškoće u odabiru teksta. Važno je napomenuti da ove probleme Google nije službeno potvrdio, ali s obzirom na to da je više ljudi navelo iste probleme, očito je da problem postoji.

Googleov najnoviji izlazak novih značajki za Pixel telefone uveo je niz korisnih novih karakteristika, kao što su kinematografske pozadine, izrađivanje emotikona, način rada s makro fokusom za video i poboljšano upravljanje punjenjem pomoću AI-ja. Međutim, korisnici sumnjaju da je ažuriranje možda donijelo i neke skrivene probleme, uključujući one koje smo ranije spomenuli. Rasprave na subredditu “r/Googlepixel” sugeriraju da su vlasnici Pixela 6 i Pixela 7 uočili značajne promjene na svojim uređajima.

Foto: Screenshot

Jedan vlasnik Pixela izrazio je frustraciju rekavši: “Nekada sam imao barem neki signal na svom radnom mjestu, iako je bio slab. Sada je kockanje imati ikakvu uslugu. Srećom, interni Wi-Fi je izvrstan, ali mi je zanimljivo kako su se stvari promijenile nakon ažuriranja.”

Google se prethodno suočio s problemom pregrijavanja uzrokovanog ažuriranjem aplikacije Google u svibnju. Problem je brzo riješen, ali čini se da su problemi u vezi sa signalom, modemom i toplinskom izvedbom postojani s procesorom Tensor, koji je Google razvio u svojoj tvrtki.

Foto: Screenshot

Uz to, čini se da se pritužbe u vezi s ovim problemima među korisnicima Pixela povećavaju. Uvođenje Googleovog Tensor sustava bilo je problematično, a neki od problema bili su upravo povezani s pregrijavanjem i baterijom.

Unatoč ovim izazovima, mora se priznati da se Pixel pametni telefoni i dalje ističu kao neki od najboljih dostupnih Android uređaja. Odlikuju se elegantnim dizajnom, impresivnim mogućnostima kamere, a njihov softver ostaje intuitivan i jednostavan za korištenje.

Međutim, ako Google ne uspije riješiti tekuće probleme s pregrijavanjem, signalom i softverom u sljedećih nekoliko godina, mogao bi imati poteškoća u natjecanju s vodećim proizvođačima pametnih telefona poput Applea i Samsunga, koji dosljedno pružaju izvrsna korisnička iskustva.

Možda će vas zanimati

Apple

Najinovativnije značajke na Android uređajima često su plod suradnje između vodećih proizvođača Androida. Na primjer, funkcije multitaskinga koje su prvotno bile ekskluzivne za Samsungove...

Mobiteli

Google je ovih dana poslao pozivnice za svoj događaj “Made by Google”, koji će se održati 4. listopada 2023. godine, i prilično je izvjesno...

Mobiteli

Google je nedavno najavio Pixel 7a, a pažnja je već usmjerena na sljedeće telefone, Pixel 8 i Pixel 8 Pro. No, iznenađujuće je da...

Mobiteli

Svidjelo se to nama ili ne, čini se da i Google prati Apple i Samsung kad je riječ o odbacivanju punjača iz kutije uređaja....