Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

ZTE je najzastupljeniji kineski brand u Hrvatskoj

Tema ovog sajta, vidljivo je iz opisa stranice, kineski su pametni telefoni. Takvih je proizvođača na desetine, možda i stotine, točan broj stalno varira – neki dolaze, neki pak potonu već nakon prvog lansiranog modela.

Kupujemo ih mahom iz Kine, iako se tu i tamo pojavi pokoji model na europskom skladištu. Rijetko, gotovo nikako ne spominjemo kineske mobitele koje možemo kupiti u nas, a ima ih. I to ne po online oglasima gdje se kupci povremeno opeku na lažno navedene podatke, nego baš u trgovinama, gdje uredno dobijete račun, jamstvo i eventualni servis.

Daleko najzastupljeniji proizvođač u Hrvatskoj je ZTE; riječ je o jednoj od vodećih svjetskih tvrtki u području telekomunikacija i informatičkih tehnologija, o čemu smo već pisali kad smo se dotakli 5G tehnologije.

Ponuda njihovih uređaja poprilično je široka, i to ne samo kad su kineski proizvođači u pitanju. Telefone ćete naći u dva rukavca: seriji Axon, koja podrazumijeva uređaje visoke klase te seriji Blade, u što se ubrajaju povoljniji i pristupačniji uređaji.

Serija Axon

Gornjoj polici pripada Axon 7, kojeg smo imali na recenziji. Top specifikacije uparene sa stereo zvukom rezultirale su izvrsnim telefonom, koji cijenom i kvalitetom opravdava status flagshipa. Uz njega se još ubrajaju Axon 7 Mini te Axon Mini. Krase ih odlična izrada te nešto slabija konfiguracija od prvog iz vrste, zbog čega su pristupačniji domaćem džepu. Axon 7 Mini košta, recimo, 2.499 kuna, dok ćete za Axon Mini (lako ih je zamijeniti zbog praktički istog imena) izdvojiti 1.699 kuna.

Serija Blade

Serija Blade broji ukupno sedam modela. Najpovoljniji među njima – Blade L110 – košta tek 399 kuna. Za te novce dobit ćete skromnu konfiguraciju, no valja reći da je ovaj uređaj posebno prilagođen starijim osobama (velike i jasno definirane ikone, olakšano snalaženje u meniju i slično), pa je kao stvoren za vaše roditelje odnosno djedove i bake, koji će se zacijelo kod vas raspitivati prije kupnje mobitela (“ma treba mi neki samo da mogu nazvat”).

Penjući se po cjenovnoj i kvalitativnoj skali zateći ćemo Blade A310, koji već donosi ozbiljniju konfiguraciju i 4G modem, a košta 699 kuna. Za stotinu kuna više tu je i Blade V7 Lite, kojeg krasi metalno kućište i senzor otiska prsta, kao i kudikamo kvalitetnija selfie kamera. Za one željne veće autonomije, ZTE nudi Blade A452. Iako za današnje pojmove skroman konfiguracijom, ističe se baterijom od 4.000 mAh. Ova će donijeti široku autonomiju, koja će potrajati zahvaljujući i štedljivom Mediatekovu čipsetu koji je u njega ugrađen.

U ozbiljnije vode ulazimo modelom Blade A512, kojeg smatramo jako dobrim telefonom. Uz Snapdragon 425 tu je i 2 GB radne i 16 GB interne memorije, IPS zaslon dijagonale 5,2 inča te kamere sa senzorom od 13 (stražnja) odnosno 5 megapiksela (prednja). Cijena mu je 1.299 kuna.

Vrh ponude spektra povoljnih ZTE-ovih uređaja zatvara Blade A910. Pokreće ga Mediatek MT6735, dok je memorija zastupljena s 2 GB radne i 16 GB prostora za pohranu. Istu možete proširiti do 128 GB uz pomoć odgovarajuće kartice. Osim cijene, ovaj je uređaj u odnosu na prethodnike porastao i putem dijagonale ekrana (5,5 inča) te kvalitete kamere: selfie kamera ima senzor od 8 megapiksela i dat će jako dobre rezultate koje ćete s ponosom pokazivati po Instagramu i Facebooku.

Sve navedene pametne telefone možete kupiti u niz trgovina po Hrvatskoj, a sve su nabrojane na službenoj stranici ovoga renomiranog proizvođača.

Kao prednost takvog načina kupnje još jednom ističemo jamstvo i brz i praktičan pristup servisu, što nažalost nije slučaj s dobrim dijelom ponude telefona koji nam stižu iz Kine.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Nekoliko dana prije nego što će Samsung predstaviti mobitele iz serije Galaxy S20, tvrtka ZTE je predstavila svoj Axon 10S Pro, prvi smartphone s...

Mobiteli

Geekmaxi, jedna od mnogih internet trgovina za elektroničke drangulije, sada dijeli kupone za neke artikle u ponudi. Ovdje ćemo pogledati pet proizvoda za koje...

Mobiteli

Puno smo tinte potrošili na povoljne telefone ovih dana. Pisali smo o brojnim popustima koji prate što Dan samaca, što Crni petak. Bilo je...

Mobiteli

ZTE je među prvim kineskim proizvođačima koji se otisnuo iz matične zemlje i krenuo na strana tržišta, udarajući temelje na kojima su rasle –...