Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Aplikacije

Hoće li verzija Instagrama za djecu ugledati svjetlo dana?

Foto: Pixabay

Tvrtka Facebook nedavno je objavila svoje planove za pokretanje verzije Instagrama za djecu. Međutim, razna udruženja odmah su reagirala na tu izjavu i poručila da Instagram može biti vrlo opasan po dječje zdravlje i privatnost.

Koncept Instagrama za mlađe od 13 godina nije novost i poznat je javnosti već nekoliko tjedana. Iz tvrtke su objavili da bi računima djece upravljali roditelji.

“Djeca su već na mreži i žele se povezati sa svojom obitelji i prijateljima, zabaviti se i naučiti ponešto. Želimo im pomoći da to ostvare na siguran i primjeren način. Pokušavamo pronaći praktična rješenja koja bi spriječila mlađe od 13 da lažu o svojim godinama i ulogiraju se na aplikaciju.”, objasnili su iz tvrtke Facebook, a prenosi BBC.

Facebook je, zajedno s drugim društvenim platformama, pod sve većim pritiskom da pronađe načine da zaustavi pridruživanje mlađih od 13 godina.

Veliki broj kritičara Instagramovog poslovnog modela govori o tome kako se Facebook oslanja na opsežno prikupljanje podataka, promoviranje lažnih idola, kao i bezobziran fokus na česte promjene fizičkog izgleda. Protivnici verzije Instagrama za mlade navode da je stvarni cilj Facebooka proširenje svoje unosne i visoko profitabilne Instagram franšize na još mlađu kategoriju ljudi, uvodeći djecu u moćno okruženje koje zapravo predstavlja prijetnju njihovoj privatnosti i zdravlju.

Međutim, Facebook nije jedina društvena mreža koja je na udaru zbog načina na koji se odnosi prema mladima. Grupe za zaštitu privatnosti planiraju tužiti TikTok za kojeg tvrde da krši privatnost djece.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Mark Zuckerberg, izvršni direktor tvrtke Meta, najavio je novu značajku za Facebook Messenger, koja bi trebala znatno poboljšati privatnost korisnika na platformi. Riječ je...

Aplikacije

Aplikacija za sigurnu razmjenu poruka Signal lansirala je novu značajku koja korisnicima omogućuje donacije unutar aplikacije. Kao neprofitna organizacija, Signal ne prima financijsku potporu...

Aplikacije

Spotify radi na masovnom ažuriranju koje će omogućiti korisnicima da po prvi put na ovoj platformi blokiraju drugog korisnika. Korisnici su se ranije morali...

Aplikacije

Trenutno, jedini način na koji korisnici Instagrama mogu zaraditi putem te platforme je da sami pronađu svoje sponzore. To znači da oni koji aktivno...

Oglašavanje