Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

iPhone 16 Pro donosi revolucionarnu redizajniranu bateriju?

iPhone 16 Pro donosi revolucionarnu redizajniranu bateriju?
Shutterstock

Slike koje su nedavno procurile dolaze od insajdera poznatog pod pseudonimom “Kosutami”. Ova osoba je u prošlosti već davala točne informacije o planovima tvrtke Apple, što dodaje vjerodostojnost njihovim trenutnim tvrdnjama. Ako su slike koje su podijeljene autentične, one predstavljaju prve uvide u komponente nadolazećeg ‌iPhonea 16‌.

Ove slike prikazuju bateriju koja se navodno koristi u ranoj fazi razvoja prototipa ‌iPhone 16‌ Pro. Kapacitet ove baterije iznosi 3355 mAh, što je neznatno povećanje od 2,5% u usporedbi s baterijom od 3274 mAh koja se koristi u iPhone 15 Pro modelu. Zanimljivo je da nova baterija dolazi s redizajniranim konektorom, što bi moglo ukazivati na dodatne promjene ili poboljšanja.

Najuočljivija promjena je, međutim, prijelaz s tradicionalnog crnog folijskog kućišta baterije na novi dizajn s matiranim metalnim kućištem. Ova promjena ne samo da poboljšava toplinsku učinkovitost baterije, već se čini da ne utječe značajno na težinu same komponente. Sličnu evoluciju u dizajnu kućišta baterije vidjeli smo i kod Apple Watcha, gdje je, počevši od 40 mm modela serije 7, Apple prešao na metalne kućišta kako bi se poboljšale toplinske karakteristike baterije.

Dodatno, ove slike podržavaju ranije informacije koje su sugerirale da Apple planira uvesti novi sustav upravljanja toplinom u seriju ‌iPhone 16‌, s ciljem smanjenja problema pregrijavanja. Posebno se spominje da bi modeli ‌iPhone 16‌ Pro mogli imati baterije s metalnim kućištima, dok bi cijela linija ‌iPhone 16‌ mogla koristiti hladnjake od grafena. Grafen je materijal s visokom toplinskom vodljivošću, nadmašujući čak i bakar, koji se trenutno koristi u hladnjacima za ‌iPhone‌. Apple već neko vrijeme istražuje grafen kao materijal za upravljanje toplinom, što je potvrđeno kroz različite patente vezane za raspršivanje topline u prijenosnim uređajima.

Ovi potezi od strane Applea mogu se smatrati kao odgovor na probleme s pregrijavanjem koji su zabilježeni kod modela ‌iPhone 15 Pro‌. Iako je Apple navodno riješio neke od ovih problema putem softverskih ažuriranja ranije ove godine, čini se da kompanija nastoji osigurati da se slični problemi ne ponove u nadolazećim modelima.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Vlasnici pametnih telefona često mogu čuti različite savjete u upute kako koristiti svoje baterije. U moru različitih informacija i dezinformacija, teško je ponekad razlikovati...

Apple

Iako iPhone 15 i iPhone 15 Pro tek trebaju debitirati na tržištu, već se stvara iščekivanje onoga što je pred nama. Fokus je sada...

Mobiteli

U današnje vrijeme, mobilni telefoni postali su neizostavan dio našeg svakodnevnog života, bez obzira koristimo li ih za posao, zabavu ili društvene aktivnosti. Međutim,...

Stručnjaci s web stranice Tom's Guide proveli su poseban test kako bi utvrdili koji mobiteli zaista imaju bateriju koja najduže traje.