Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Testira se akcijski gumb na iPhoneu 15, imat će i način rada sa iznimno malom potrošnjom energije

iPhone 15
Foto: Shutterstock

Čini se da bi jedna značajka sata Apple Watch Ultra mogla postati dio iPhone modela ove godine. Mehanički prekidač za isključivanje zvuka zamjenjuje se kapacitivnim gumbom, a pouzdani izvor ukazuje da bi on također mogao funkcionirati kao akcijski gumb koji može programirati sam korisnik. Točnije, oni će sami moći odabrati što će točno taj gumb raditi kada se pritisne.

Zaključak donesen na osnovu crteža

Novi CAD crteži ukazuju na to da je kontrola glasnoće iPhonea 15 Pro jedna tipka u stilu klackalice, a ne dvije odvojene za dolje i gore. Dodatno, pokretni prekidač za isključivanje zvuka trebao bi biti zamijenjen gumbom jer Apple prelazi s mehaničkih kontrola na one u čvrstom stanju. Jedan problem s ovom promjenom je taj što se iPhone uključuje i resetira pritiskom na gumb. Kapacitivni gumbi zahtijevaju napajanje da bi radili, tako da osoba koja je otkrila detalje kaže da Apple to rješava kroz novi način rada s niskom potrošnjom energije.

Trenutačno, način rada s niskom potrošnjom energije može obavljati male zadatke, poput korištenja aplikacije Apple Pay kada je telefon gotovo ispražnjen ili mogućnosti korištenja Bluetootha za povezivanje s drugim iOS/Mac uređajima za stalno praćenje vašeg uređaja pomoću Find My Network.

Novi mikroprocesor koji će se isporučivati ​​u modelima 15 Pro ne samo da će upravljati tim zadacima, već će također moći odmah osjetiti pritiske kapacitivnih tipki, zadržavanja i slično.

Akcijski gumb

Jedan od glavnih insajdera kada je Apple u pitanju, korisnik Twittera poznat kao ShrimpApplePro, također je komentirao novi gumb. On ističe kako bi Apple taj gumb mogao tretirati kao što Apple Watch Ultra tretira svoj gumb: kao okidač za jedan, globalni prečac koji bi se izvršio bez obzira gdje se nalazili u sučelju iPhonea. Primjerice, pritiskom tog gumba možete pokrenuti kameru ili svjetiljku.

https://twitter.com/VNchocoTaco/status/1640951626138546177


Ističe i da bi to moglo biti zabavno, ali i da pretpostavlja kako će Apple biti konzervativan na početku, a novi gumb će oponašati prekidač za zvuk. Međutim, Apple je pokazao da sa zadovoljstvom dopušta korisnicima eksperimentiranje s različitim načinima interakcije s Appleovim hardverom i softverom putem postavki u odjeljku pristupačnosti.

Ostaje nam tako za vidjeti hoće li se ove predikcije doista ostvariti ili je Apple odlučio nešto sasvim drugo što zapravo nitko još nije uspio predvidjeti.

Možda će vas zanimati

Apple

Zamislite vraćanje na tvorničke postavke kao čisti početak – novu ploču koja trajno briše i informacije i postavke na vašem iPhoneu. Bilo da prodajete...

Apple

Tehnološki div Apple zabilježio je najveći pad prodaje iPhonea od prvih mjeseci pandemije COVID-a. Prodaja od siječnja do ožujka pala je za 10 posto...

Mobiteli

Tisuće i tisuće mobilnih telefona postat će neupotrebljivo jer se 3G mreža zauvijek ugasi. Telekomunikacijski divovi trenutačno postupno ukidaju zastarjelu 3G mrežu – što...

Mobiteli

Dosadilo vam je pronaći svoj telefon na 0% samo nekoliko trenutaka nakon što ga potpuno napunite? Utvrdili ste da vaš telefon ne može izdržati...