Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Vigica C60S Recenzija – Android TV DVB-S2 Box

Vigica C60S

Kao što sam već pisao nedavno o jednom Android TV box uređaju na red je došao drugi isto tako vrlo zanimljiv uređaj pod imenom Vigica C60S. Ono što je doista vrlo zanimljivo kod ovog uređaja da dodatno ima ugrađen DVB-S2 tuner odnosno imate sve mogućnosti kao da posjedujete satelitski receiver.

Dizajn

Moram priznati da po prvi put vidim da media player ima u potpunosti metalno kućište. Do sada sam imao dosta razno raznih sličnih ili istih uređaja i svi su redom imali plastično kućište. Ovo je svakako plus, također sa svih strana ima otvore za zrak tako da na taj način se uređaj ne može zagrijavati kod korištenja.

vigica c60s dizajn

Osim toga ima izmjenjivu vanjsku Wifi antenu i LED display. Sve u svemu čista petica za kvalitetu izrade jer doista ima premium izgled!

utori kod vigice c60s

 

Prvo pokretanje – dojmovi

Prvo pokretanje je trajalo oko 1 minute te nakon toga se je pojavio setup odnosno stranica za podešavanje postavki. Znači mogli ste podesiti osnovne postavke poput Internet veze, jezika, rezolucije i sl. Nakon toga vaša Vigica C60S je spremna za korištenje.

android početni ekran

Hardver, performanse

Navedeni Android media player ima čisto solidan hardver koji iskreno nije najjači ali je svakako dovoljno jak za namijenjeno korištenje. Pa mogu navesti da ima 1GB RAM-a, 4GB unutarnje memorije za pohranu podataka, te je baziran na dvojezgrenom procesoru brzine 1.5 GHz i za grafiku je ugrađen grafički čip Mali-400.

cpu-z

Sve aplikacije uključujući i XBMC koje sam testirao i koristio tokom ovog razdoblja nisu mi stvarale neke probleme, zapravo da budem iskren sve je funkcioniralo vrlo brzo i fluidno. Također sam uređaj testirao i s nekoliko benchmark aplikacija pa rezultate možete vidjeti u nastavku.

2015_04_12_07.40.52

geekbench

Softver i sučelje

S obzirom da je Vigica prvenstveno media player baš iz tog razloga je korisničko sučelje vrlo lijepo prilagođeno. Da bi ga potencijalni korisnik mogao lakše koristiti. Inače je isporučen s instaliranim Android 4.2.2 sustavom. Također su instalirane aplikacije poput XBMC ili Kodi, MX Player i još nekoliko sličnih. Već kao što sam naveo korištenje mi nije stvaralo nikakve probleme, baš sam ugodno iznenađen s obzirom da je sve do sada funkcioniralo onako kako i treba.

google play

2015_04_12_07.46.33

XBMC

Eto i samu aplikaciju XBMC sam testirao, te sa instalirao nekoliko dodataka čisto da probam odnosno da vidim kako radi. Nakon podešavanja probao sam gledati i sve fino glatko radi. Znači ne treba vas brinuti dali radi ili ne. Na vama ostaje koje ćete add-ons instalirati ili ne i to je to. Kratko i jasno : – )

9gag tv

Vigica C60S Aplikacija za Satelitski Receiver – Cardsharing podrška

Kao što sam u samom početku naveo ovaj Android TV box je malo drugačiji od ostalih naravno u pozitivnom smislu jer ima dodatno ugrađen DVB-S2 tuner. Što znači da dodatno možete gledati i kanale putem satelitskog signala. Normalno podržava sve standarde kao što su DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2 i USALS što znači da podržava i satelitski motor.

vigica motor usals

satelitske postavke

Podešavanje nije komplicirano zapravo je vrlo jednostavno u nekoliko koraka. Nakon što ste podesili postavke možete krenuti s skeniranjem kanala. Osim toga ovaj uređaj podržava i cardsharing odnosno CS. Da bi upisali podatke za cardsharing trebate pristupiti skrivenom menu, da bi pristupili tom menu trebate utipkati 111111. Nakon toga će se pojaviti skriveni izbornik gdje upisejete podatke poput c linija. Inače čisto informativno postoji i gotova Android aplikacija pod imenom OStool koju instalirate kao i svaku drugu aplikaciju pa možete putem nje koristiti CS, znači na vama je kako ćete to koristiti. Ali svakako mogu reći da radi normalno i brzo otvara kanale.

cardsharing linije

cardsharing

Povezivanje

Kad smo kod povezivanja želio bih naglasiti da Vigica C60S ima izmjenjivu vanjsku antenu za Wi-fi što je po mojem mišljenju super stvar jer na taj način imate puno bolji prijem signala nego kod unutarnjih antena, a dodatno možete spojiti i neku drugu antenu ako vam je potreban i još jači wireless signal. Ako iz nekog razloga ne želite koristiti wireless, tu je zato Lan port pa možete slobodno spojiti ga žično.

Zaključak

Kao zaključak mogu reći da je Vigica C60S vrlo kvalitetan i dobar Android media player koji osim vrlo kvalitetne izrade nudi niz korisnih funkcija. Sve funkcije kao što je XBMC su funkcionirale onako kako i trebaju. Također veliki plus ide dodatno za ugrađen DVB-S2 tuner i za cardsharing podršku. Osim toga cijena je vrlo niska i prihvatljiva tako da ako kupujete ovakav uređaj definitivno razmislite o ovome. Za više informacija slobodno posjetite službenu stranicu.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...