Znanost kuhanja postaje sve intrigantnija kako molekularna gastronomija ulazi na velika vrata u svijet kulinarstva. Ovaj fascinantni pravac kulinarske znanosti nije samo kuhanje; to...
Genetsko testiranje postaje sve popularnije, a 2024. godina donosi sa sobom nove trendove koji će oblikovati budućnost ove fascinantne znanstvene discipline. S razvojem tehnologije...
Od uvida u naše ljudsko podrijetlo i otkrića na Mjesecu do procvata umjetne inteligencije i zastrašujućih novih razvoja klime, prošla je godina bila puna...
Ako ste redoviti korisnik interneta, postoji velika vjerojatnost da ste naišli na radove popularnih YouTubera poznatih kao “Slow Mo Guys“. Ovaj kreativni dvojac poznat...
Znamo da provođenje previše vremena sjedeći može negativno utjecati na naše zdravlje, no kolika je zapravo potrebna količina tjelesne aktivnosti kako bismo ublažili ove...
Novo istraživanje sugerira da posjedovanje mačke kao kućnog ljubimca može potencijalno udvostručiti rizik osobe od razvoja poremećaja povezanih sa shizofrenijom. Analiza je obuhvatila 17...
Alarmantno izvješće o e-otpadu. Svjetski elektronički otpad je prošle godine dosegnuo rekordnih 45 milijuna tona. Drugim riječima, 8 posto više u odnosu na posljednje...
Rezultati studije su pokazali nešto zanimljivo. Znanstvenici su se dosad već mnogo puta zanimali u istraživanjima temom pušenja, no jedno od nedavnih istraživanja je...
Iako bakterije nemaju središnji živčani sustav, one mogu “osjetiti” svijet oko sebe. U studiji koju su proveli istraživači sa Sveučilišta u Baselu otkriveno je...
Acidifikacija je prijetnja morskom ekosustavu. Zahvaljujući emisiji ugljičnog dioksida razina stakleničkih plinova je sve viša. Oceani, koji tu emisiju apsorbiraju sve su kiseliji (acidifikacija),...