Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Novo ažuriranje iPhonea prikazuje da Instagram “pali kameru” čak i kad je ne koristite

Glasnogovornik Facebooka rekao je da je u pitanju greška koju zaposlenici pokušavaju popravit.

Foto: PIxabay

Brojni korisnici diljem svijeta koji su skinuli ranu verziju Appleovog sljedećeg velikog ažuriranja softvera iOS 14 primijetili su neočekivane promjene na njihovim uređajima. Instagram pristupa kameri korisnika čak i kad je ona ugašena.

Korisnici su primijetili da zelena točkica, koja prikazuje da je kamera uključena, svijetli dok korisnici provode vrijeme na Instagramu, bez obzira koriste li u tom trenutku kameru ili ne.

Glasnogovornik Facebooka rekao je u izjavi za Business Insider da je u pitanju greška koju zaposlenici pokušavaju popraviti, te nadodao da sama činjenica da je zelena točkica zasvijetlila ne znači nužno da je Instagram zaista pristupio njihovoj kameri.

Istovremeno, glasnogovornik tvrtke Apple istaknuo je da se korisnicima prikazuje snimanje svaki put kad neka aplikacija koristi kameru ili mikrofon.

“Vašoj kameri pristupamo samo kad nam to dopustite, primjerice, kad prijeđete prstom s kategorije Feed na kameru. Pronašli smo i ispravljamo bug u iOS 14 Beta verziji koji pogrešno ukazuje na korištenje kamere kad je korisnik ne koristi. Vašoj kameri ne pristupamo u tim slučajevima i ne snima se sadržaj.”, izjavio je glasnogovornik.

No, ovo nije prvi takav slučaj, ranije je nadogradnjom iOSa ispravljena greška na Facebooku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Google je još u svibnju ponudio alat uz pomoć kojeg se sadržaj može preseliti sa Google Play Music na YouTube Music.

Google

Novo ažuriranje ima za cilj online transakcije učiniti još sigurnijim.

Apple

Lokalna proizvodnja bi trebala omogućiti da cijene iPhone mobitela padnu za oko 20 posto u Indiji, jer se time izbjegavaju uvozni porezi na elektroničke...

Aplikacije

Messenger službeno dobiva i "app lock" mogućnost, čime se dodaje još jedan sloj sigurnosti.

Oglašavanje