Apple

Usporedba brzine web preglednika iPhonea i uređaja s Android 2.2 platformom

Sada je i službeno! Za mobilni operacijski sustav, platformu, Android 2.2, nazvan Froyo, tvrdi se da posjeduje najbrži web pretraživač. No, još se očekuje testiranje performansi preglednika Safari, tvrtke Apple, kojeg se očekuje na novom iPhone HD uređaju.

Google tvrdi da Andorid 2.2 posjeduje najbrži web preglednik od svih ostalih smartphone uređaja, tj. njihovih platformi. Stručnjaci za mobilnu tehnologiju pri PocketNow tvrtki tvrde isto. Oni su tvrdnju potkrijepili testiranjem uređaja u realnim uvjetima, gdje se samo testiranje snimalo. Froyo uređaji su testirani zajedno s iPhone 3GS (iPhone OS 4 platforma) sa Safari web preglednikom te HD2 koji posjeduje Opera Mobile 10 preglednikom.

U testove su uključene stranice s Flash sadržajem te se testiralo učitavanje stranica. Ovaj način odabran je radije nego JavaScript testiranje koje ne pokazuje mnogo o stvarnim prilikama. Iz video isječaka, koji se mogu pogledati na stranici pocketnow.com, web preglednik platforme Android 2.2 poprilično je brz, no ipak u nekim situacijama ne brz kao i konkurent mu Safari.

Uređaj iPhone 3GS učitao je Pocketnow službenu stranicu prije nego svi preglednici, no ovaj test nije reprezentativan pošto ta stranica ne posjeduje Flash sadržaje. Iako ostali preglednici brže učitavaju Flash sadržaje, upravljanje stranicom nakon učitavanja postaje otežano. Doduše, isti test s nadogradnjom podrške Flash 10.1 Beta instaliranoj na Android 2.2 platformi pokazuje bolje performanse nego iPhone 3GS. Sva testiranja se mogu vidjeti na video isječcima.

Ovo je po prvi puta da se Appleov preglednik Safari nije nametnuo kao najbrži preglednik, što se pripisuje činjenici da se procesor iPhone 3GS uređaja ne može usporediti s Sandragon čipom brzine 1 GHz koji se može naći na Nexus One uređajima. Bit će zanimljivo vidjeti reakcije od strane Applea na testiranja, posebice uzimajući u obzir da će uređaj biti nadograđen A4 čipom brzine 1 GHz koji će se moći naći i na iPad uređaju.

Google je otkrio Android 2.2 na godišnjoj konferenciji razvijatelja Google I/O održanoj prošlog tjedna. Platforma dolazi s ubrzanim preglednikom Chrome koji brže obrađuje JavaScript sadržaj. Ovo rezultira trostrukim ubrzanjem u usporedbi s prošlim verzijama, izjavljuju iz Googlea.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh