Blackview

Iz Blackviewa stiže intrigantni križanac: BV9000 Pro bit će otporni smartfon s velikim 18:9 zaslonom

Iz Blackviewa uskoro stiže zanimljiv križanac, BV9000 Pro koji će imati kombinaciju elemenata dviju kategorija smartfona. Blackview će prvi potvrdno odgovoriti na pitanje: može li otporni smartfon ostati otporan i s velikom površinom zaslona?

Otporni smartfoni redovito dolaze s 5-inčnom, eventualno 5,5-inčnom dijagonalom zaslona, jer je zaslon, bivajuć od stakla, najosjetljiviji vanjski dio smartfona, i često prvi prima udarac pa ga se, osim zaštitama u vidu dodatnih slojeva stakla, praktički štiti i konceptom manje površine. I premda se još uvijek ne zna koliko će iznositi dijagonala kod BV9000 Pro, iz Blackviewa su objavili da će to biti zaslon s 18:9 omjerom stranica, a kroz video i dvije fotografije očito je i da će površina zaslona prekrivati više od 90 posto površine uređaja.

Blackview se nada za svoj proizvod osigurati IP68, visoki standard zaštite od vode i prašine.

Koje su rješenje odabrali u Blackviewu za zaštitu stakla zaslona?

Prvenstveno, kažu, su odmjerili materijale kućišta – glavni materijal stoga je guma, a metalni okvir će biti napravljen od aluminija i magnezija. Zaslon je zaštićen slojem Corning Gorilla stakla, a i guma koja ga okružuje za nekoliko je stupnjeva podignuta iznad ekrana kako bi ga zaštitila od izravnog udarca kada smartfon pada licem prema podu.

A posred gume na stražnjoj strani smjestila se dojmljiva ploča s tri senzora, od kojih dva pripadaju kameri, i jedan čitaču otiska prsta. Iz Blackviewa je rečeno kako su i kamere napredak u odnosu na prijašnje modele; stražnja kamera ima Sonyjeve senzore (13+5MP), kao i prednja (8MP), a leće su iz OPPO-a i Huaweija. Efekti kamere nose potpis Mediateka i donose, kažu iz kompanije, veliko poboljšanje.

Osim navedenih garancija otpornosti, Blackview BV9000 Pro donosi i neka zapakirana iznenađenja – pod detaljiziranim reljefnim gumenim dizajnom uredno će se posložiti 6GB RAM-a i 128GB ROM-a te jedan od najboljih procesora srednjeg segmenta, Mediatek Helio P25.

Ovo sve zvuči vrlo privlačno, i priznajem zanimanje za nastavak priče koji, sigurno, slijedi uskoro. Blackviewu bi trebao jedan dobar smartfon u nizu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh