Bluboo

Bluboo daje savjete kako otkriti telefon s lažnom dvostrukom kamerom

Sve veći broj proizvođača pametnih telefona ulaže u aparate s dvostrukom stražnjom kamerom, pa je za prijašnje tržišne lidere sve manje mjesta za zaradu. Još gore, pojavili su se i telefoni s lažnom dvostrukom kamerom, koji uz pomoć softverskih trikova postižu slićan efekt kao i telefoni s dvije kamere.

bluboo-dual-1

Kako prepoznati pravu stvar od lažnjaka? Bluboo je izdao mali vodič, zabrinut za dobrobit kupaca (khmsvogdžepakhm). Pa kaže:

Prva instanca je hardverska; MediaTekov MTK6737T najslabiji je čipset koji podržava takvo dualno funkcioniranje dvije kamere. Sve ispod toga je prijevara, a telefoni s lažnim dvostrukim kamerama imaju upravo to: najjeftinije čipsete, kako bi što brže zgrabili što više novca.

Nadalje, prilikom fotografiranja telefonom za kojeg sumnjate kako mu je druga kamera lažna, jednostavno je prekrijte prstom; promptno ćete dobiti upozorenje kako je sekundarna kamera blokirana. Ako fotografirate unatoč upozorenju, dobit ćete slike samo prve kamere, bez podataka o dubini koje odrađuje sekundarna. Kod lažnjaka upozorenja neće biti, jer niti nema druge kamere; veselo će okinuti fotku i dati vam do znanja da vas je netko namagarčio.

bluboo-dual-2

Još jedna zgodna stvar kod dvostrukih stražnjih kamera: možete odabirati koje će vam točke na fotografiji biti fokusirane, a koje zamagljene u većoj ili manjoj mjeri – lažne dvostruke kamere to ne mogu.

Tih par zrnaca mudrosti dobro će vam doći, kao i konzultiranje kakvih specijaliziranih stranica prije kupnje – dakako da pritom mislimo na ovu našu.

Bluboo inače ima telefon s dvostrukom stražnjom kamerom i nije lažnjak: Dual, kako se zove, još je tri dana u pretprodaji po cijeni od 114,99 dolara. Ukoliko ste zainteresirani, skočite do službene stranice proizvođača, gdje ćete saznati gdje i kako kupiti ovaj telefon, a možda ubodete jedan od šest besplatnih primjeraka.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh