Bluboo

Bluboo najavio dva smartfona s in-display senzorom za otisak prsta

Vivo je jučer na CES-u, najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike, predstavio prvi smartfon sa senzorom za otisak prsta koji se nalazi ispod zaslona. Dugo se spekuliralo hoće li prvi s tom tehnologijom istupiti Samsung s Galaxy S8 ili Apple u smartfonu iPhoneX, no ovaj kineski div uspio ih je preteći. Koji sat kasnije na isti je cilj stigao i Doogee, najavivši ovu tehnologiju za svoj Doogee V. A kineski mališani već polaze za njim, i prvi koji je s tim izašao u javnost je Bluboo.

Staviti senzor za otisak prsta pod zaslon bila je sljedeća očekivana stvar. Nakon mjeseci u kojima su se zasloni na smartfonima povećavali pohlepno se hraneći prostorom na prednjoj strani smartfona, konačno su uspjeli pojesti i posljednju stvar koja im je znatno ograničavala ekspanziju – neophodnu tipku za otključavanje. Neki su se proizvođači snašli i premjestili je na poleđinu ili bok uređaja, no ova novost je posebno inteligentno rješenje o kojem se spekulira već mjesecima i oko kojeg je postojalo natjecanje.

Bluboo tvrdi kako su s razvojem ove tehnologije počeli još prošle godine, a može se očekivati da će biti dostupna na smartfonima S2 i S3 koji će se pojaviti na tržištu nekad ove godine, i vjerojatno izazvati puno interesa.

Ali, to nije sve. Bluboo S2 imat će i rotirajuću kameru – nešto što se u svijetu smartfona prvi put pojavilo 2013. godine s OPPO N1. Radi se o jedinstvenoj kameri koja se može okretati te igrati ulogu i prednje i stražnje kamere. Kamera na OPPO N1 mogla se rotirati za 206 stupnjeva i zaključati na bilo kojoj točki putanje, dostavljajući pritom kreativno fotografsko iskustvo koje druge kamere ne mogu ponuditi. Bluboo će za svoj S2 uvrstiti nešto drugačiji koncept, u kojemu će se prednja kamera zarotirati iznad zaslona za otprilike 180 stupnjeva. Kamera će imati Sony IMX230 senzor s rezolucijom do 21MP. Ako selfiji dosad nisu bili dovoljno očiti, evo kamere koja se posebno podiže za tu namjenu.

Pohvale za kreativnost, proizvodni proces vjerojatno će biti pravi izazov, Bluboo i doušnici treće strane, javite što ima novoga uskoro.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh