Bluboo

Prve informacije o Bluboo D5 “ubojici flagshipa”

Bluboo je kineska kompanija koja već godinama uspješno prenosi dizajn high-end smartfona na niskobudžetne smartfone. Bluboo S8, primjerice, izvrsno je okrao dizajn Samsung Galaxy S8, a ovog južnokorejskog tehnološkog diva pratit će i u 2018. godini smartfonom Bluboo S9. I premda se po performansama još uvijek ne mogu mjeriti sa svojim uzorima, Bluboo smartfoni i dalje su kompetitivni. Smartfon na naslovnoj slici, ovaj omeđen zlatom i dostupan u tri boje, je Bluboo D5, a premda djeluje inovativno, inspiracija mu je Xiaomi Mi Mix 2.

Iz priloženog koncepta možemo vidjeti da se radi o full-screen modelu s omjerom slike 18:9 pod čijim će se (jednim) senzorom stražnje kamere pronaći i senzor za otisak prsta. Ovo je potpuno oderan koncept s Mi Mix 2, a iz Blubooa tvrde kako su “htjeli popularizirati ovaj briljantni dizajn”, odnosno prenijeti ga na uređaj pristupačnije cijene kako bi u njemu mogao uživati veći broj korisnika.

Xiaomi je unutarnje organe svog Mi Mix 2 pažljivo zaogrnuo tijelom od keramike – Bluboo je također odabrao kućište u jednom komadu, ali od metala. Možda je zgodnije imati stražnju ploču koja se može skinuti kako bi se pristupilo bateriji, ali ovakav dizajn u kojemu je to nemoguće nudi veću otpornost na vanjske utjecaje, poput vode ili prašine.

Dimenzije Bluboo D5 bit će manje od Mi Mix 2, obzirom da ima 5,5-inčni zaslon (zasad još nepoznate rezolucije), za razliku od Xiaomijevog flagshipa koji ima dijagonalu od 6 inča.

U tri različite boje, Bluboo D5 cilja na mlađu populaciju korisnika. D5 će imati omogućenu OTG funkciju i klasični 3,5mm utor za slušalice. Očekuje se da će mu cijena biti ispod 100 dolara.

>> Bluboo.hk

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh