Bluboo

VIDEO: Bluboo S8 predstavlja svojih pet zanimljivih funkcija softvera

Koliko je dobro kad imate priliku zaviriti u ekran smartfona prije nego se odlučite za kupovinu? Pa, dosta dobro, dosta dobro. Bluboo danas svojoj publici nudi sljedeću najbolju stvar – službena video objava iskrsnula je na njihovom YouTube kanalu, a u njoj je demonstrirano pet funkcija karakterističnih upravo za Bluboo S8, model smartfona s personaliziranom inačicom OS-a 3.6.0. Uz to, video prikazuje i neke osnovne specifikacije i komponente, a prikazano je i što sve dolazi u pakiranju. Pa, pogledajmo zajedno ovaj vrlo informativni prikaz:

Prva funkcija kojom se diči Bluboo S8 je prikaz preko cijeloga zaslona, ilitiga Full-Screen Mode. Nema greške, na ekranu formata 18:9 gotovo da i nema rubova – ima ih, no to je situacija u kakvoj se nalaze i najuspješniji proizvođači smartfona – ta crna linija koja uokviruje sliku i dalje je neriješeno pitanje ove industrijske grane. Staklo nije zakrivljeno u onolikoj mjeri kakvu bismo zamislili iz dosad objavljenih fotografija Bluboo S8 no, to je nešto na što smo nažalost pomalo i naviknuti kada su u pitanju jeftini kineski mobiteli.

Drugo, Freezer. Što li je pak to? Riječ je o softverskoj nadogradnji koja će biti vrlo korisna ovom uređaju, čiji je procesor štedljivi MT6750T, koji bi se mogao znantno uspuhati uza svoj maksimalni radni takt do 1,5GHz. Ova korisna funkcija nudi mogućnost blokiranja rada određenih aplikacija kako bi se optimizirala potrošnja RAM-a i omogućilo ugodnije i efikasnije korisničko iskustvo. Radna memorija Bluboo S8 ima kapacitet 3GB.

Treća funkcija prezentirana u videu bit će jako zanimljivima onima koji bi na ovom 5,7-inčnom HD+ zaslonu listali kroz portale, e-knjige i druge oblike elektroničkih zapisa, i htjeli ponešto od toga sačuvati – Scroll Shot omogućava slikanje kompletnog sadržaja učitane stranice, čak i kada on ne stane na zaslon nego je potrebno skrolati do dna. Moguće je odabrati i samo jedan dio zaslona te ga spremiti u galeriju slika.

Četvrta po redu demonstrirana funkcija odnosi se na Multi-Window, odnosno mogućnost podjele ekrana na dva zaslona, odnosno opcija multifunkcionalnosti, istovremenog korištenja dviju aplikacija ili otvaranja dvaju različitih sadržaja. Dosta zgodno.

I, posljednji je Free Share – mogućnost prijenosa podataka na drugi uređaj putem kreiranja pa zatim skeniranja QR koda. Vidimo da prijenos i nije nešto zapanjujuće brz, premda brz, no nije navedeno koliko se podataka prenosi ni koliki je inače kapacitet prijenosa putem ove funkcije, stoga nemamo što nadodati.

U svakom slučaju, Bluboo S8 nudi neke zanimljive funkcije, i oni kojima one trebaju to će i prepoznati. Bluboo S8 na BangGoodu košta 149,99 dolara i može se naručiti odmah.

>> Klikni i naruči svoj Bluboo S8!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh