Lenovo

Lenovo sljedećeg tjedna predstavlja Z5 – mobitel bez notcha

Izvor: Bug, Foto: Lenovo

Špekulacije i polovične informacije sada su dobile i službenu potvrdu. Sljedećeg utorka svijet bi trebao dobiti prvi mobitel čija prednja strana je samo ekran i ništa više.

obitel bez notcha i s ekranom od ruba do ruba, nešto poput iPhonea X bez kontroverznog notcha, vrlo je vjerojatno budućnost mobilne industrije. Utrka u tome koji će proizvođač uspjeti “rastegnuti” ekran i s prednje strane mobitela ostaviti minimalni okvir, “zub”, “bradu” ili neki drugi dio hardvera koji nije zaslon, prilično je zanimljiva.

Kako je prije dva tjedna u više-manje neslužbenom tonu, na društvenoj mreži Weibo najavio potpredsjednik Lenova Chang Cheng, upravo bi ova kompanija trebala prva na tržište pustiti jedan takav all-screen mobitel. Riječ je o Lenovu Z5, novom flagshipu ove kompanije za čiji je razvoj Lenovo upotrijebio čak osamnaest novih patentiranih tehnologija i četiri revolucionarna rješenja – kako bi što više senzora i drugih potrebnih elemenata neprimjetno smjestio ispod zaslona.

Sada se i iz službenih kanala Lenova doznaje i kada će spomenuti uređaj biti predstavljen. Prezentacija revolucionarnog mobitela Lenovo Z5 zakazana je za utorak, 5. lipnja, u 14 sati po pekinškom vremenu (8 sati po našem vremenu).

Lenovo Z5 trebao bi imati odnos ekrana i tijela od 95%, ekran bi trebao dosezati gotovo do samog ruba uređaja na svim stranama, a ispod njega bi se trebali nalaziti gotovo svi elementi bitni za funkcioniranje uređaja, od zvučnika, preko mnogih senzora. Selfie kamera – koju još nitko nije uspio smjestiti iza zaslona, kod ovog bi se uređaja mogla, prema nekim neslužbenim leakovima, nalaziti u samom dnu okvira.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh