Nokia

Kina postaje centar svijeta: ondje je predstavljena Nokia 7

U Kini je jučer predstavljena Nokia 7, novi uređaj iz HMD-ovih pogona kojim se želi zauzeti stabilna pozicija u srednjoj kategoriji. U početku će biti dostupan samo u Kini (i to za četiri dana), dok se put na ostala tržišta očekuje za mjesec ili dva.

Kućište je kombinacija aluminija i stakla: okvir je metalni, dok je i prednji i stražnji dio staklen. Bit će iznimno atraktivan mobitel, ali vraški osjetljiv na ogrebotine. Iz tog su ga razloga sa svih strana zaštitili s Gorilla Glass, ali osobno sam i dalje skeptičan u tom pogledu.

Operativni sustav je Android 7.1.1 Nougat i to u svojoj osnovnoj verziji, baš kako je HMD Global obećao još prilikom prvog spomena svojih pametnih telefona početkom ove godine. Nedirnuti Android podrazumijeva redovne i česte nadogradnje sustava u istome ritmu kako ih Google objavljuje. Kupcima je zajamčena i nadogradnja na sljedeću verziju ovoga OS-a (8.0 Oreo) krajem godine, pa se u tom pogledu zaista isplati uzeti telefon koji će stalno biti svjež i aktualan.

Hardverski dio pokriva Qualcomm Snapdragon 630, interne zapremine telefon ima 64 GB, dok je radna memorija nešto što se može birati: na raspolaganju su verzije s 4 GB odnosno 6 GB RAM-a. Što se pak ekrana tiče, dijagonale je 5,2 inča i u Full HD je rezoluciji (1.920×1.080 točaka). Posebnu pozornost izazivaju kamere. Stražnji senzor od 16 MP potpisuje Carl Zeiss donosi otvor blende od f/1.8, dok je sprijeda kamera s 5 MP. Softverski im je omogućen tzv. “bothie”, odnosno istovremeno okidanje fotografije s obje kamere. Valjda Nokia želi pokrenuti novi trend ili što već.

Cijena? Prava sitnica. Model s 4 GB radne memorije koštat će 375 dolara, dok će onaj sa 6 GB radne memorije koštati 405 dolara. U kineskim dućanima su od 24.10., još ni jedne službene riječi (nagađa se: uskoro) kad će ići u osvajanje svijeta.

 

Tražili ste:

  • do you kina full hd (1)
  • nokia 7 kina (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ZTE
Vrh