Nokia

Nokia napušta japansko tržište

Prema stranici Reuters.com, finski proizvođač mobilnih uređaja planira zaustaviti prodaju uređaja na japanskom tržištu do kolovoza ove godine.

Nokia već duže vremena ne prodaje svoje uređaje u Japanu, točnije od 2008. Međutim do kraja srpnja, Nokia će prestati prodavati Vertu seriju mobitela koji su specijalno dizajnirani za Japan. Ova luksuzna linija proizvoda je naišla na poteškoće u prodaji otkako su pametni telefoni lako dostupni.

Vertu uređaji (jedan je na slici), dekorirani skupocjenim metalima i tradicionalnim japanskim dizajnom, su se prodavali u tokijskim naseljima Shibuya i Ginza, a sve prodavaonice će se uskoro zatvoriti. Cijene ovih uređaja su se kretale od 600,000 jena ($7,450) do 20 milijuna jena ($248,354).

Ukida se i ugovor za Nokijinu mrežnu infrastrukturu (leasing od tvrtke NTT DoCoMo Inc.). Nokijin ured u Tokiju će raditi do kraja godine kako bi riješio sve birokratske zadatke i eventualne povrate.

Čini se kako se Nokia sve teže nosi sa konkurencijom, a hoće li restrukturiranje tvrtke imati uspjeha, znat ćemo tek krajem godine.

 


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh