Novosti

Facebook AppLinks

Facebook gleda kako da poboljša standarde povezivanja aplikacija s novim programom koji otkrivaju danas na F8. AppLinks je multi-platform mobilni standard povezivanja koji dozvoljava direktno povezivanje s aplikacije u aplikaciju, i već je primjećen od strane mnogih visoko poznatih programera.

Facebook AppLinks

AppLinksov program bi u biti dozvolio programerima da direktno povezuju korisnike s posebnim sadržajem unutar svojih aplikacija i s drugima, izbjegavajući mobilne tražilice potpuno. Apple, Google čak i Microsoft su bili razvijali slične inicijative povezivanja, ali zbog cross-platformske prirode tvrtke, Facebook osjeća svoju jedinstvenu poziciju da preuzme mobilnu aplikaciju programa za povezivanje.

Sada je jako teško za programere da umetnu mobilne, cross-platform linkove, ali sa AppLinskom mogu ubaciti „nekoliko tagova“ na svoj html link stranice kako bi povezali korisnike direktno s određenim dijelom aplikacije, na primjer. Postoje brojni visoki programeri i usluge koje su prisvojile sustav uključujući Hulu, Quip, Dropbox, Spotify, Pinterest, i Flixster između ostalih. Facebookova aplikacija se govori da već podržava AppLinks također.

Kako je Apple učinio malo lakšim da se ugrade linkovi ovakve prirode da njihove platforme tijekom godina, Google je lansirao mobilnu inicijativu indeksiranja aplikacije za sebe prošle godine. On indeksira aplikacije slične svojima i onda povezuje korisnike direktno do tog sadržaja unutar aplikacije. U to vrijeme, Google je dobio podršku poput Wikipedije, IMDb-a i Open Tablea-

Možete pronaći više o Facebookovom programu mobilnog povezivanja na AppLinks.org

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh