Novosti

Instagram će zamijeniti Foursquare sa Facebookom

Prema izvještaju FastCompany, Instagram testira novu verziju svoje aplikacije koja bi trebala vidi Facebook kao zamjenu za Foursquare kao svog pokazivača lokacija. To znači da će alat „imenuj lokaciju“ kada se uploadaju slike koristiti podatke s Facebook-ovih platformi Mjesta radije nego one Foursquarea. Kako je ova opcija još uvijek u fazi testiranja, samo mali broj korisnika će primijetiti promjenu.

InstagramOvaj potez ima smisla za Facebook, koji će radije koristiti svoju platformu nego dijeliti podatke s Instagrama podatke s jednom od svojih potencijalnih konkurenata. „Foursquare je većinski partner, i ljudi će i dalje biti u mogućnosti prijavljivati se na Foursquare preko Instagrama“, rekli su glasnogovornici Instagrama za CNET. Iako iz Instagrama govore drugačije, više nije bitno pitanje hoće li, nego kada će se zamjena dogoditi.

Iako Facebook posjeduje photo-sharing uslugu, koju koristi preko 200 milijuna korisnika, mnoge druge društvene aplikacije poput Patha, Pinteresta, Vinea, Yahoo-ovog Flickra, i druge koriste Foursquareovu bazu lokacija. Čak i Uber, usluga za prijevoz, koristi Foursquareovu bazu lokacija kako bi pomogla svojim vozačima i putnicima da pronađu točnu lokaciju.

Iako Foursquare ima više od 45 milijuna registriranih korisnika, potpuno odvajanje od Instagrama bi sigurno bila problematična. Ova petogodišnja usluga je trenutno usmjerena na natjecanje sa Yelpom u areni lokalnih pretraga. „Radili smo s Facebookom i Instagramom neko vrijeme, i oni su odlični partneri“ rekli su glasnogovornici Foursquarea.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh